Koffie helpt tegen eenzaamheid

Helpt samen koffiedrinken, lunchen of wandelen tegen eenzaamheid? Ben je samen minder alleen of ben je soms alleen meer samen?

Het is maar hoe je eenzaamheid definieert. Als eenzaamheid het gegeven is dat je in fysieke zin alleen bent en je lijdt daaronder, dan kan het helpen om anderen op te zoeken.

Maar is het wel het gebrek aan contact waar je onder lijdt? Is het werkelijk zo dat jouw lijden wordt opgelost door samen koffie te gaan drinken met iemand? Of is dit slechts afleiding van een dieper liggende pijn?

Op deze laatste vraag zullen we vanuit de School voor Eenzijn bevestigend antwoorden. Je kunt met koffiedrinken je ‘alleen-zijn’ tijdelijk oplossen, maar niet je eenzaamheid.

Eenzaamheid is een emotie. En emoties kunnen niet opgelost worden. Emoties zijn er om te doorvoelen en ze zeggen iets over de toestand van jouw lichaam en geest. Eenzaamheid is een signaal dat uiterst serieus genomen moet worden, zodat je er uiteindelijk om kunt lachen.

Je bent de verbinding met jezelf kwijtgeraakt en om dat te herstellen moet je onderzoeken wie je bent.

Dit onderzoek is een continu proces en middels onze leerweg helpen we je op gang. Als voor jou de tijd rijp voelt om een draai te maken in je leven, omdat je ergens weet dat je op deze voet niet opgewekt verder kunt gaan, neem dan contact met ons op voor deelname.

Sander & René | Founders van de School

P.S. Je kunt je nu inschrijven voor onze volgende School Night en de Ademwerk cirkel van Sabine. Aanmeldlinks staan in deze nieuwsupdate. 

P.P.S. Lees het blog van Corien over haar beleving van de week tegen eenzaamheid. 

Schoolnieuws #63

  • Videosamenvatting: Eenzijn @ Branoul
  • Volgende Ademcirkel en School Night
  • Leerweg 7 & 8 november
  • Schoolagenda
  • Schoolplein
  • Gelukkig is de week van de eenzaamheid weer voorbij – Blog van Corien

 

Videosamenvatting: Eenzijn @ Branoul

Zoals beloofd zouden we nog een compilatie maken met een aantal hoogtepunten uit onze show in Theater Branoul.

Tijdens onze vorige live probeerden we al wat videofragmenten te tonen, maar helaas zat de techniek wat tegen. Bij deze hebben we fragmenten uit deze live, waarin we een aantal scènes uit Branoul toelichten, gecombineerd met de betreffende scenes uit onze theaterregistratie.

Op deze manier geven we in 10 minuten een impressie van onze 2,5 uur durende theatershow. Zeker even kijken mocht je er niet bij zijn geweest.

 

Volgende School Night & Ademcirkel

Sommigen vroegen er al naar: wanneer is de volgende School Night? Bij deze staat hij gepland op vrijdag 30 oktober. En we doen hem in de stijl van Branoul zowel digitaal als fysiek. Te gast hebben wij Founding Member Khaldoun. Hij is gespecialiseerd in meditatie vanuit de Tergar beweging dat zijn grondslag heeft in het Boeddhisme. We zullen het met hem dan ook gaan hebben over ‘stilzitten’ en natuurlijk ook gezamenlijk gaan verkennen en ervaren wat dit met je kan doen. Als iemand haarfijn kan vertellen wat meditatie is, hoe het werkt en wat de uitwerkingen kunnen zijn, dan is het Khaldoun.

Wat: School Night

Te gast: Khaldoun (via videoverbinding)

Waar: Pand Zuidwest & Zoom

Wanneer: vrijdag 30 oktober, inloop vanaf 19:30 uur, start om 20:00 uur

Toegang: Gratis (wel van tevoren registreren)

Registreren School Night

 

De tweede datum die je kunt noteren is die van de volgende Ademwerk cirkel van Sabine. Na een geslaagde vorige editie bij ons in Pand Zuidwest, zal zij wederom een groep kennis laten maken of opnieuw laten ervaren wat ademhaling met je kan doen. René en ik hebben zelf meegedaan afgelopen keer. Mijn ervaring beschreef ik in dit nieuwsbericht en op de eventpagina vertelt Sabine zelf meer over de ademcirkel (inclusief YouTube filmpje).

Wat: Ademwerk cirkel

Door: Sabine Wensink

Waar: Pand Zuidwest

Wanneer: vrijdag 13 november, inloop vanaf 18:30 uur, start om 19:00 uur

Toegang: 35 euro (excl. servicekosten) | leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschap (stuur een mail voor een kortingslink)

Tickets Ademcirkel

Leerweg 7 & 8 november

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

Wanneer: zaterdag en zondag 7 & 8 november, beide dagen van 10 tot 17:00 uur

Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag

Kosten: 375,- euro

Meer info over de leerweg vind je hier

Aanmelden leerweg

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

30 oktober 2020 – School Night met Khaldoun

7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

13 november 2020 – Ademwerk cirkel van Sabine

12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

 

Sluit je aan bij onze beweging voor échte verbinding! Neem even contact op voor meer info. Dat kan via 06-42663495, info@schoolvooreenzijn.nl of een persoonlijk bericht via onze social media kanalen.