Avondjes uit bij de School

Schoolnieuws #59

 

 

Ha Schoolbezoeker,

De School voor Eenzijn is een community. En om de gemeenschap levende te houden organiseren we evenementen en bijeenkomsten zoals onze School Nights. Aanstaande vrijdag is er weer zo’n bijeenkomst bij ons in Pand Zuidwest.

We hebben dit keer een aparte insteek bedacht: namelijk een heuse Zomergasten editie. Gezien het lekkere weer van deze week, komt het denk ik op een goed moment. Laten we gezamenlijk de zomer afsluiten met een warm samenkomen!

We zullen deze vrijdag een inkijkje krijgen in het leven van Founding Member Marjolein aan de hand van film-, boek- en muziekfragmenten. We gaan met haar in gesprek over het leven en hopen natuurlijk dat jullie met ons meedoen. Aanmelden kan via deze link: School Night op vrijdag 18 september (toegang is gratis).

Als het goed is hebben jullie inmiddels ook onze uitnodiging ontvangen voor ons event in de Week tegen Eenzaamheid. Ook dan gaan we weer in gesprek met iemand over de belangrijke vragen des levens. Ditmaal met Bob Schwarze van theater Branoul. De focus zal wat meer liggen op eenzaamheid in deze gekke Corona tijden en de rol van de artiest. Bob zal een stuk uit een van zijn theatervoorstellingen spelen om zo te laten zien wat eenzaamheid met iemand kan doen. Show don’t tell is een bekend adagium in de kunsten. René en ik weten dat Bob als geen ander kan laten zien wat niet simpelweg in woorden kan worden uitgedrukt.

Schrijf je hier in voor deze unieke Theatershow @ Branoul op vrijdagavond 2 oktober. Er zijn nog maar beperkte plaatsen vrij gezien we rekening houden met de Coronaregels. Kun of wil je er liever niet fysiek bij aanwezig zijn, maar het niet willen missen, dan kun je hier tickets kopen voor de Live Stream.

Tot snel!
Sander & René | Founders van de School

P.S. Wil je alvast even kennis maken met Marjolein? Lees dan hier ons blog waarin ze zichzelf voorstelt.

In dit Schoolnieuws

  • Eenzijn @ Branoul – theatershow
  • School Night – zomergast editie
  • Vol vertrouwen communiceren – Blog van Sander
  • Leerweg 10 & 11 oktober
  • Schoolagenda
  • Schoolplein 

Eenzijn @ Branoul

Interactieve theatershow waarin we met elkaar verkennen wat eenzaamheid is en waar we met elkaar verbonden zijn.
In het kader van de Week tegen Eenzaamheid, verkennen Co-Founders Sander en René deze kwestie. Samen met acteur en theatereigenaar Bob Schwarze onderzoeken zij de link tussen eenzaamheid en cultuur en wat dat zegt over onze samenleving.Eenzijn @ Branoul is voor de pauze een talkshow, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te praten. Na de pauze zal Bob een fragment uit een van de toneelstukken uit zijn repertoire spelen, waarin deze thematiek illustratief naar voren komt.

In het theater is wegens corona zeer beperkt plaats. De ‘lucky few’ krijgen bij hun ticket een persoonlijk ‘hapjes/drankjes-arrangement’ waarmee je in de zaal niet alleen met ons mee kunt praten maar ook samen met ons kunt proosten.

Wanneer: vrijdag 2 oktober, inloop vanaf 20:00 uur uur, start programma 20:30 uur
Waar: Theater Branoul, Maliestraat 12 Den Haag
Kosten: 35 euro voor een plek in het theater (we verkopen maar 10 tickets, dus wees er snel bij) | of 7,50 euro voor de Livestream

Tickets via onderstaande knoppen naar Evenbrite.

Theatertickets
Tickets Livestream

 

School Night – zomergast editie

Toegang is gratis maar wel van te voren aanmelden. Registreren kan nu via Eventbrite!

School Nights zijn er ter verruiming van de geest en om nader kennis te maken met elkaar als leden van de School. De avonden kenmerken zich door diepgang op de grotere levensvragen en tegelijkertijd zijn ze laagdrempelig, grappig en luchtig qua sfeer.

Als invulling van een ‘School Night – zomergast editie’ wordt telkens een van onze leden in het middelpunt gezet. Sander en René interviewen de gast over aspecten van eenzaamheid en Eenzijn in zijn/haar leven aan de hand van een aantal ‘illustraties’. Deze kunnen bestaan uit film-, televisie- of youtubefragmenten, beeldende kunst, literatuur en muziek. Te vergelijken met het televisie programma VPRO Zomergasten.

Wanneer: vrijdag 18 september, inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Wie: In gesprek met Marjolein Hoogeveen – Lees hier het blog waarin ze zich voorstelt

Aanmelden via onderstaande knop naar Evenbrite.

School Nights zijn gratis te bezoeken voor leden van de School voor Eenzijn. Wil je een keer komen kennismaken of kijken wat een School Night inhoudt? Dat kan! Mail of bel ons eens of kom een keer langs in Pand Zuidwest.

Registreren School Night

 

Vol vertrouwen communiceren

Ben je zo iemand die overal oeverloos over kan nadenken? Een echte twijfelaar die zichzelf met zijn eigen twijfels regelmatig in de weg zit? Dan is het je wellicht ook niet onbekend dat je niet altijd volledig en vol vertrouwen aanwezig bent. Je gedachten dwalen geregeld af en een doodnormale ontmoeting, begroeting of gewoon simpelweg met vol vertrouwen communiceren kan een opgave voor je zijn. In dit blog zet ik uiteen wat er nodig is voor een geslaagd samenkomen van twee mensen en waarom alles uiteindelijk gebaat is bij Vertrouwen met de hoofdletter “V”. – Sander

Lees het blog van Sander via onderstaande knop!

Sander’s blog

 

Leerweg 10 & 11 oktober

Let op! We hebben deze leerweg verplaatst van 3 & 4 oktober, gezien we de dag ervoor ons event hebben in theater Branoul.

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

Wanneer: zaterdag en zondag 10 & 11 oktober, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: 375,- euro

Meer info over de leerweg vind je hier

Aanmelden leerweg

 

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

18 september 2020 – School Night zomergast editie
2 oktober 2020 – Eenzijn @ Branoul (theatershow)
10 & 11 oktober 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

 

Schoolplein

Oproep: Doe mee!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.