Bericht van uw digitale verbinder

Schoolnieuws #67

Ha Schoolbezoeker,

De ‘Zoomificatie’ van de samenleving is compleet. Afgelopen vrijdag vond onze eerste volledig digitale School Night plaats. En vrijwel elk contact dat we hebben met leden, partners en geïnteresseerden in de School voor Eenzijn, spreken we via een schermpje.

Dat lijkt misschien vervelend. Maar dat valt in de praktijk 100% mee. Founding Member Khaldoun heeft ons uitstekend weten bij te prateover de grondbeginselen van meditatie, zonder dat het beeldscherm in de weg zat.

Als klap op de vuurpijl bleek gisteren dat het prima te doen is om in één ochtend pitches van zo’n veertig studenten Creative Business van InHolland digitaal tot ons te laten komen. Kortom, wifi-connectie is ook een vorm van Verbinding, aldus uw digitale verbinder!

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Nodig de School uit in jouw organisatie
 • De leerweg? Leg uit!
 • Ademwerkcirkel: nog maar enkele plaatsen vrij!
 • Leerweg 7 & 8 november
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Nodig de School uit in jouw organisatie

De meeste lezers van deze nieuwsbrief zullen vanuit persoonlijk oogpunt geïnteresseerd zijn in waar de School voor staat en wat we doen. Maar wist je dat we ook voor verschillende organisaties van betekenis zijn?

We spraken als deskundigen op het gebied van eenzaamheid en hoe die gevoelens om te keren al voor welzijnsorganisaties, een woningbouwvereniging, een studentenorganisatie en een landelijke organisatie voor wijkaanpak van maatschappelijke vraagstukken. Stuk voor stuk zagen zij het belang van aandacht voor het thema eenzaamheid. Zeker in een tijd waar iedereen wel eens tegen de grenzen van verbondenheid aanloopt.

Eenzaamheid komt overal voor en in allerlei vormen en gedaantes. Wij kunnen inspirerende lezingen, workshops of trainingen op maat verzorgen waardoor je een andere kijk krijgt op deze basale emotie, zowel bij anderen als bij jezelf.

Misschien vindt je dit wel interessant om eens over het voetlicht te brengen bij jouw eigen werkgever. Of bij de club of vereniging waarvan je lid bent. Wellicht ben je aangesloten bij een patiënten- of lotgenotenvereniging. We zijn altijd bereid om je een ochtend, middag of avond te komen prikkelen met nieuwe ideeën over hoe je de verbinding in jezelf herstelt.

Wil jij dit voor ons bespreekbaar maken in jouw omgeving? Wat fijn! Laat je gesprekspartner dan zeker ook even verder lezen en kijken via de knop onder dit bericht.

Nodig de School uit in jouw organisatie!

De leerweg? Leg uit!

In eerste instantie richten wij ons op de individuele mens die wil weten wat existentiële eenzaamheid nu precies is, waar het vandaan komt en hoe het om te keren is. Tijdens de leerweg van de School gaan we daarover flink de diepte in. Maar wat is dat nu eigenlijk precies, zo’n leerweg?

In een heel weekend nemen we je mee in onze filosofie. We leren je wat wij verstaan onder de term Ego, waarom het een rol speelt in eenzaamheid en hoe je het Ego uit kunt rafelen om zijn rol in jouw leven te verkleinen. We vertellen je ook over Awareness en hoe dat een natuurlijke brug naar innerlijke rust en verbondenheid kan zijn.

Dat alles doen we aan de hand makkelijk te volgen minicolleges, praktische opdrachten en werkvormen waarin jouw persoonlijke belevenissen de basis vormen en lichaamsgerichte ervaringsmomenten.

We beloven je niet dat je na het volgen van de leerweg verlicht en getransformeerd naar huis kunt en nooit mee last zult hebben van eenzaamheid. Maar wel dat je er beter mee overweg kunt en hoe je het snelle pad naar ultieme verbondenheid kunt leren bewandelen.

Dat is, gezien de tweede lockdown, misschien wel actueler dan ooit. Dus voor alle duidelijkheid, wat levert jou deelname aan onze leerweg nu precies op?

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

Ook nu we allemaal weer zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het mogelijk deel te nemen. We bieden Unlock, Open Up! in allerlei varianten aan. Geheel live, geheel online of een combinatie daarvan. En er is een extra reden om dat juist nu te doen: tot en met 31 december volg je Unlock, Open Up niet voor 375 maar slechts 275 euro.

Wil je je aanmelden, meer weten of alvast de eerste online module gratis bekijken? Klik dan op de knop hieronder! De gegevens over de aankomende leerweg vind je verderop in deze nieuwsbrief.

De leerweg van de School voor Eenzijn

Ademwerkcirkel: nog maar enkele plaatsen vrij!

Een van onze andere Founding Members is Sabine Wensink. Ze runt haar eigen praktijk in emotionele steun en begeleiding op basis van Gestalttherapie.

Na een geslaagde vorige editie bij ons in Pand Zuidwest, zal zij wederom een groep kennis laten maken of opnieuw laten ervaren wat ademhaling met je kan doen in haar Ademwerkcirkel.

Sander en ik hebben zelf meegedaan afgelopen keer. Sander beschreef zijn ervaring in dit nieuwsbericht. Op de eventpagina vertelt Sabine zelf meer over de ademcirkel (inclusief YouTube filmpje).

Uiteraard zorgt Sabine ervoor dat de Ademwerkcirkel volledig coronaproof kan plaatsvinden.

Wil je erbij zijn? Wees snel, want om de veiligheid te kunnen garanderen kunnen er nog maar een paar deelnemers bij.

Wat: Ademwerkcirkel
Door: Sabine Wensink
Waar: Pand Zuidwest
Wanneer: vrijdag 13 november, inloop vanaf 18:30 uur, start om 19:00 uur
Toegang: 35 euro (excl. servicekosten) | leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschap (stuur een mail voor een kortingslink)

Tickets Ademcirkel

Leerweg 7 & 8 november

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

Wanneer: zaterdag en zondag 7 & 8 november, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: nu tijdelijk 275,- euro (geldig t/m 31 december 2020)

Meer info over de leerweg vind je hier

Aanmelden leerweg

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
13 november 2020 – Ademwerk cirkel van Sabine
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.