De kracht van verhalen delen

Schoolnieuws #60

 

 

Ha Schoolbezoeker,

Onze theatershow komt alweer dichterbij en er zijn nog plekken beschikbaar. Afgelopen vrijdag namen we al een mooi voorschot op wat we in het theater ook willen bereiken. Namelijk een fijne ongedwongen sfeer waarin we met elkaar onderzoeken wie we zijn.

Extra bijzonder is het dat we dit op een mooie locatie doen, namelijk het intieme literaire Theater Branoul. En dat dan ook nog eens de eigenaar van dit theater, Bob Schwarze, met ons in gesprek gaat… en dat hij een stuk gaat spelen uit een van zijn voorstellingen.

Schrijf je hier in voor deze unieke Theatershow @ Branoul op vrijdagavond 2 oktober. Er zijn nog maar zo’n vijf plaatsen vrij gezien we rekening houden met de Coronaregels. Kun of wil je er liever niet fysiek bij aanwezig zijn, maar het niet willen missen, dan kun je hier tickets kopen voor de Live Stream.

Tot snel!
Sander & René | Founders van de School

P.S. Bekijk morgenavond onze Livestream met Marjolein via Facebook of YouTube. We blikken terug op afgelopen vrijdag en kijken vooruit naar Eenzijn @ Branoul van volgende week! Check de nieuwsbrief voor meer info. 

In dit Schoolnieuws

  • Eenzijn @ Branoul – Theatershow
  • Live met Marjolein – Livestream
  • Pas op voor de paaltjes – Blog van Bravico
  • Leerweg 10 & 11 oktober
  • Schoolagenda
  • Schoolplein 

Eenzijn @ Branoul

Interactieve theatershow waarin we met elkaar verkennen wat eenzaamheid is en waar we met elkaar verbonden zijn.
In het kader van de Week tegen Eenzaamheid, verkennen Co-Founders Sander en René deze kwestie. Samen met acteur en theatereigenaar Bob Schwarze onderzoeken zij de link tussen eenzaamheid en cultuur en wat dat zegt over onze samenleving.

Eenzijn @ Branoul is voor de pauze een talkshow, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te praten. Na de pauze zal Bob een fragment uit een van de toneelstukken uit zijn repertoire spelen, waarin deze thematiek illustratief naar voren komt.

In het theater is wegens corona zeer beperkt plaats. De ‘lucky few’ krijgen bij hun ticket een persoonlijk ‘hapjes/drankjes-arrangement’ waarmee je in de zaal niet alleen met ons mee kunt praten maar ook samen met ons kunt proosten.

Wanneer: vrijdag 2 oktober, inloop vanaf 20:00 uur uur, start programma 20:30 uur
Waar: Theater Branoul, Maliestraat 12 Den Haag
Kosten: 35 euro voor een plek in het theater (we verkopen maar 10 tickets, dus wees er snel bij) | of 7,50 euro voor de Livestream

Tickets via onderstaande knoppen naar Evenbrite.

Theatertickets

 

Tickets Livestream

 

Kwartiertje live met Marjolein

Afgelopen vrijdag experimenteerden we met een nieuwe vorm voor onze School Nights. Geïnspireerd door VPRO’s Zomergasten, hebben we Marjolein – een van onze leden – in de spotlight gezet. We hebben haar gevraagd haar persoonlijke verhaal over haar worsteling met eenzaamheid niet alleen een avond lang te vertellen maar vooral te illustreren aan de hand van foto’s, muziek, videofragmenten, boeken of andere creatieve uitingen.

René schreef een mooie terugblik op deze avond waarin hij de bijeenkomst vergelijkt met de spreekwoordelijke ‘derde helft’ zoals die zich ook bij sportverenigingen voldoen. Alleen slaan wij gemakshalve de eerste en tweede helft gewoon over 🙂

Lees het Blog hier.

Maar, misschien nog leuker om van Marjolein zelf te horen hoe zij de avond heeft ervaren. Morgenavond gaan we weer Live op de woensdagavond. We blikken terug op de School Night en kijken vooruit naar onze theatershow in Theater Branoul.

Wat: Kwartiertje Live, via Facebook en Youtube
Wanneer: Woensdag 23 september
Tijd: van 20:00 uur tot 20:15 uur

Facebook Live

 

Youtube Live

 

Pas op voor de paaltjes

Ik herinner het mij nog goed: ‘Als je blijft kijken naar dat wat je niet wil raken, knal je er juist tegenaan’. De rijinstructeur zei het mij onnoemelijk vaak. Ik begreep het, maar handelde er niet naar. Want als de paniek toesloeg, staarde ik mij blind op al die obstakels op de weg. Ik was als de dood om ertegenaan te rijden. Onlangs realiseerde ik mij dat er in deze praktische verkeerstip belangrijke raad schuilt: focus op dat wat niet wenselijk is, en je versterkt het. –Irene Campfens (Oprichtster Bravico)

Lees hier het blog van Irene waarin ze een lans breekt voor de open dialoog.

Bravico’s blog

 

Leerweg 10 & 11 oktober

Let op! We hebben deze leerweg verplaatst van 3 & 4 oktober, gezien we de dag ervoor ons event hebben in theater Branoul.

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

Wanneer: zaterdag en zondag 10 & 11 oktober, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: 375,- euro

Meer info over de leerweg vind je hier

Aanmelden leerweg

 

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

2 oktober 2020 – Eenzijn @ Branoul (theatershow)
10 & 11 oktober 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

 

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.