De laatste loodjes van 2020

Schoolnieuws #74

Ha << Test First Name >>,

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2020. Het kost deze keer nauwelijks moeite om afscheid te nemen van het jaar. Net zoals velen van jullie, laten wij 2020 ook graag achter ons en kijken we liever vooruit naar een nieuw jaar vol hoop en nieuwe kansen.

Vanuit onze filosofie weten we dat al teveel achteruitkijken en teveel verwachtingen van de toekomst kunnen leiden naar jezelf vast denken en het oproepen van negatieve emoties.

Laten we ons dus richten op wat nu belangrijk is: Sander en ik wensen je alle rust en vrede om er prachtige kerstdagen van te maken. Maak er ook in klein comité iets bijzonders van! Voor 2021 – vooruit, toch een stukje toekomst – wensen we je een jaar vol verbondenheid, wijsheid én de kracht om daarvan blijvend te profiteren.

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Lauch Grote Leerweg gemist? Herkansing!
 • Podcast ‘Inspirende Nederlanders’ met Sander
 • Webinar Kleine Leerweg
 • Geruisloos leven – Blog René
 • Kut het wordt weer kerst – Blog Marjolein
 • School voor Eenzijn’s School Music
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Lauch Grote Leerweg gemist? Herkansing!

Heb je afgelopen zaterdag de webinar rondom de lancering van de Grote Leerweg gemist? Geen probleem! We doen het maandag 28 december nog eens. Twee keer om precies te zijn: een keer om 10.00 ‘s ochtends en een keer om 19.00 uur ‘s avonds.

Alle kans dus om er alsnog bij te zijn. En ontzeg jezelf dat niet, want we hebben de groep oud-leerwegdeelnemers die er afgelopen zaterdag bij was een superscherpe introductieaanbieding gedaan. En dat zullen we maandag uiteraard niet nalaten nog eens te doen.

Nog even als reminder, waar ging het ook alweer over:

Vanaf 2021 starten we met een jaarprogramma met maandelijkse lessen die alle aspecten van de korte leerweg zullen verdiepen en verbreden. Daarmee vervullen we de wens van veel oud-deelnemers die aangaven dat ze niet wilden stoppen met leren na de korte leerweg.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de lessen in het jaarprogramma dezelfde bijzondere en intieme sfeer hebben als je gewend bent van de leerweg die je al hebt gevolgd.

Tijdens de lancering geven praktische informatie over de inhoud, voorwaarden, kosten en data van de Grote Leerweg. Alle reden dus om te zorgen dat je bij bent. Zeker omdat we je als oud-deelnemer willen bedanken voor je eerdere deelname met een bijzonder scherpe introductieaanbieding!

Wat: ‘Launch Grote Leerweg’
Wanneer: maandag 28 december om 10.00 uur én om 19.00 uur (beide duren ongeveer een uurtje)
Waar: online via Zoom

Zoals gezegd is de lancering van de Grote Leerweg kosteloos toegankelijk voor oud-deelnemers aan de korte leerweg. Je hebt als het goed is al een persoonlijke uitnodiging in je mailbox ontvangen. Mocht die echter aan je aandacht ontsnapt zijn of in je spam terechtgekomen, klik dan op een van onderstaande knoppen onder dit bericht om je aan te melden.

Launch Grote Leerweg 28-12 (ochtendeditie)
Launch Grote Leerweg 28-12 (avondeditie)

Podcast ‘Inspirerende Nederlanders’ met Sander

Vandaag ging de nieuwste podcast in de serie ‘Inspirerende Nederlanders’ van Sabrina Soebhan (Everything is Om) online. Sander was hierin te gast en vertelt uitgebreid over het ontstaan van en de ideeën achter de School voor Eenzijn. Hij neemt je daarbij ook mee in zijn persoonlijke leerweg over het beleven van eenzaamheid én hoe hij de weg naar Eenzijn vond.

Wil je de podcast beluisteren? Klik dan op de knop onder dit bericht.

Podcast ‘Inspirende Nederlanders’ met Sander

Webinar Kleine Leerweg

Ook de Kleine Leerweg geven we volgend jaar natuurlijk nog maandelijks. Maar waarom zou je daar eigenlijk aan mee willen doen:

Je bent een dromer en loopt vast in je eigen dromen. Je voelt je gevangen in alle eisen die het leven je stelt. Zelfs, of misschien juist, de mensen die het dichtst bij je staan lijken je te hinderen in jouw persoonlijke levensmissie.

Je bent op zoek gegaan naar allerlei oplossingen: zoals contact leggen met gelijkgestemden, jezelf terugtrekken en misschien heb je zelfs professionele hulp ingeschakeld.

Maar niks van dat alles gaf jouw de bevrijding waar je naar op zoek bent. Je hebt jezelf mentaal opgesloten in een veilige bubbel, maar nog steeds wil je eruit.

Tijdens dit webinar gaan we op zoek naar waar jij werkelijke bevrijding kunt vinden. Sander en René, beide dromers die tegen de beperkingen van hun eigen dromen aanliepen, nemen je mee op dit pad voorbij de existentiële eenzaamheid.

Na afloop van van dit webinar zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Kennis hebben gemaakt met zowel oosterse als westerse filosofie en technieken die te allen tijde praktisch toepasbaar zijn
 • Je bevrijd voelen (en weten waar dit te vinden)

Schrijf je nu gratis in en start het nieuwe jaar met het openen van jezelf, in plaats van te vechten tegen een lockdown waar niks aan te veranderen is!

Wil je iemand uitnodigen die ook geïnteresseerd is? Met één simpele druk op de knop breng je ze op de hoogte van het komende webinar. Samen deelnemen is tenslotte veel leuker!

Ik doe mee aan de Webinar Kleine Leerweg!
Ik nodig iemand uit voor Webinar Kleine Leerweg!

Geruisloos leven – Blog René

“Op zo’n ochtend kan je maar een ding doen: zo lang mogelijk genieten van de rust. En dat deed ik dus ook. (…) Want de laatste keer dat ik dit zo intens gevoeld had zou zomaar geweest kunnen zijn toen ik nog een kind was.”

Op een verloren dinsdagochtend ervoer René zomaar ineens een gevoel van enorme Awareness. In zijn nieuwste blog neemt hij de lezer mee in een overdenking waar dat vandaan kwam en hoe hij erbij kan blijven.

Klik op de knop hieronder om de hele blog te lezen!

Geruisloos leven – Blog René

Kut het wordt weer kerst – Blog Marjolein

“De laatste jaren zie ik ieder jaar gigantisch op tegen Kerst. Omdat het altijd perfect moet zijn, dat ik moet vertellen hoe fantastisch het afgelopen jaar wel niet was. Want iets anders verwacht men niet. Ik zie er tegenop omdat bijna mijn hele familie een wederhelft heeft en al tig jaar gelukkig samen is en ík niet.

Niet voor iedereen is Kerst iets om naar uit te kijken. Dat komt natuurlijk deels door Corona. Of ligt er een diepere waarheid verscholen achter een afkeer voor de feestdagen? Marjolein, School Member en bestuurslid van de School, overpeinst het fenomeen in haar blog en vertelt en passant haar persoonlijke verhaal.

Klik op de knop hieronder om de hele blog te lezen!

Kut het wordt weer kerst – Blog Marjolein

School voor Eenzijn’s School Music

Eenzijn is een concept dat maar moeilijk in taal te benaderen is. Vaak doen we dan ook moeite om treffende metaforen te vinden die deze toestand van de geest het beste benadert.

Maar veel vaker vind je herkenning in andere uitingen. Bijvoorbeeld in muziek. Precies daarom bestaat de School Music Playlist op Spotify!

De nummers op deze playlist verwijzen soms door de titel, soms door de tekst en soms simpelweg vanwege de sfeer naar waar de School mee bezig is: het pad naar Eenzijn.

Wil je een nummer in de lijst dat voor jou over Eenzijn gaat? Laat het ons weten en we voegen hem toe!

School Music op Spotify

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

28 december 2020 (10.00 uur) – Launch Grote Leerweg
28 december 2020 (19.00 uur) – Launch Grote Leerweg
13 januari 2021 – Webinar Kleine Leerweg

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.