De School voor Eenzijn in het AD

De School voor Eenzijn heeft op vrijdag 15 februari 2019 in het AD gestaan. De gemeente Den Haag kondigt in dit artikel een grootschalige bewustwordingscampagne aan omtrent het onderwerp eenzaamheid.

Eén van de missies van de School is ook om mensen meer bewust te maken van het taboe rondom eenzaamheid. Wij richten ons vanuit onze eigenzinnige benadering niet per sé op de geijkte doelgroep van ouderen die achter de geraniums zitten of jongeren die sociaal niet vaardig zijn.

Wij gebruiken hiervoor de term existentiële eenzaamheid; mensen zijn niet zozeer het contact met anderen kwijt, maar contact met het bestaan an sich. De werkelijke verbinding is in onszelf te vinden en kan ervaren worden. Wij gebruiken voor deze ervaring de term Eenzijn: in het leven staan met een vrije en niet oordelende geest, zodat het onderscheid tussen jou en anderen steeds meer verdwijnt.

Nieuwsgierig? Kijk dan vooral eens rond op deze site en word Founding Member als het je aanspreekt.

Het artikel uit het AD is overigens hier terug te lezen. De komende periode zullen meer landelijke dagbladen aandacht aan de School voor Eenzijn gaan besteden. Houd ons in de gaten.