Dikke Doei tegen de frustratie

Schoolnieuws #68

Ha << Test First Name >>,

Hebben jullie dat ook gemerkt? Dat iedereen – mezelf incluis – steeds prikkelbaarder wordt? Soms zit het in kleine dingetjes, soms ook in hele grote. Maar de mensheid lijkt aan de limiet van zijn mentale rekbaarheid te zitten.

Op macroniveau raakt de maatschappij steeds verder gepolariseerd. Er kan niet meer gewoon gedebatteerd worden. Je bent òf voor òf tegen iets. En daarmee behoor je meteen tot een kamp dat ‘de anderen’ als vanzelf moet haten. Denk aan de kwesties zwarte piet, vuurwerkverbod en de coronamaatregelen. Of aan de andere kant van de oceaan: Trump of Biden.

Maar eigenlijk gaat het me niet om zulke grote zaken. Irritatie begint in het klein; frustratie omdat ik mijn collega’s al maanden niet meer in het echt heb gezien. Of ruzietjes, ontstaan doordat miscommunicatie op de loer ligt als je uitsluitend via een schermpje converseert.

Als deze dingen lang genoeg etteren, stapelt de frustratie zich steeds verder op. En ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dat dus ook zijn weerslag heeft op de discussie over de grote thema’s die we met elkaar voeren.

Er zit maar één ding op: de weg terug naar jezelf inslaan! Opnieuw leren voelen wat jij nu echt nodig hebt. En daar vervolgens naar handelen. Niet door regels met voeten te treden. Maar juist door volledige acceptatie van wat buiten je eigen macht ligt en volle focus op waar je zelf invloed op hebt.

Alleen zo kunnen we met zijn allen én ieder voor zich ‘Dikke Doei’ zeggen tegen alle ellende en frustratie die deze bizarre tijden met zich meebrengen.

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Nodig de School uit in jouw organisatie
 • De leerweg? Leg uit!
 • Ademwerkcirkel: uitgesteld
 • Cirkels – Een rond verhaal | Blog van René
 • Werkelijk contact | Blog Lizanne
 • Vacature vrijwilligerswerk
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Nodig de School uit in jouw organisatie

De meeste lezers van deze nieuwsbrief zullen vanuit persoonlijk oogpunt geïnteresseerd zijn in waar de School voor staat en wat we doen. Maar wist je dat we ook voor verschillende organisaties van betekenis zijn?

We spraken als deskundigen op het gebied van eenzaamheid en hoe die gevoelens om te keren al voor welzijnsorganisaties, een woningbouwvereniging, een studentenorganisatie en een landelijke organisatie voor wijkaanpak van maatschappelijke vraagstukken. Stuk voor stuk zagen zij het belang van aandacht voor het thema eenzaamheid. Zeker in een tijd waar iedereen wel eens tegen de grenzen van verbondenheid aanloopt.

Eenzaamheid komt overal voor en in allerlei vormen en gedaantes. Wij kunnen inspirerende lezingen, workshops of trainingen op maat verzorgen waardoor je een andere kijk krijgt op deze basale emotie, zowel bij anderen als bij jezelf.

Misschien vindt je dit wel interessant om eens over het voetlicht te brengen bij jouw eigen werkgever. Of bij de club of vereniging waarvan je lid bent. Wellicht ben je aangesloten bij een patiënten- of lotgenotenvereniging. We zijn altijd bereid om je een ochtend, middag of avond te komen prikkelen met nieuwe ideeën over hoe je de verbinding in jezelf herstelt.

Wil jij dit voor ons bespreekbaar maken in jouw omgeving? Wat fijn! Laat je gesprekspartner dan zeker ook even verder lezen en kijken via de knop onder dit bericht.

Nodig de School uit in jouw organisatie!

De leerweg? Leg uit!

In eerste instantie richten wij ons op de individuele mens die wil weten wat existentiële eenzaamheid nu precies is, waar het vandaan komt en hoe het om te keren is. Tijdens de leerweg van de School gaan we daarover flink de diepte in. Maar wat is dat nu eigenlijk precies, zo’n leerweg?

In een heel weekend nemen we je mee in onze filosofie. We leren je wat wij verstaan onder de term Ego, waarom het een rol speelt in eenzaamheid en hoe je het Ego uit kunt rafelen om zijn rol in jouw leven te verkleinen. We vertellen je ook over Awareness en hoe dat een natuurlijke brug naar innerlijke rust en verbondenheid kan zijn.

Dat alles doen we aan de hand makkelijk te volgen minicolleges, praktische opdrachten en werkvormen waarin jouw persoonlijke belevenissen de basis vormen en lichaamsgerichte ervaringsmomenten.

We beloven je niet dat je na het volgen van de leerweg verlicht en getransformeerd naar huis kunt en nooit mee last zult hebben van eenzaamheid. Maar wel dat je er beter mee overweg kunt en hoe je het snelle pad naar ultieme verbondenheid kunt leren bewandelen.

Dat is, gezien de tweede lockdown, misschien wel actueler dan ooit. Dus voor alle duidelijkheid, wat levert jou deelname aan onze leerweg nu precies op?

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

Ook nu we allemaal weer zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het mogelijk deel te nemen. We bieden Unlock, Open Up! in allerlei varianten aan. Geheel live, geheel online of een combinatie daarvan. En er is een extra reden om dat juist nu te doen: tot en met 31 december volg je Unlock, Open Up niet voor 375 maar slechts 275 euro.

Wil je je aanmelden, meer weten of alvast de eerste online module gratis bekijken? Klik dan op de knop hieronder!

De leerweg van de School voor Eenzijn

Ademwerkcirkel: UITGESTELD

De ademwerkcirkel van Sabine is vanwege de nieuwste coronamaatregelen uitgesteld.

De oorspronkelijke datum valt exact binnen de twee extra strenge weken. Vandaar dat de ademwerkcirkel vooralsnog een week is opgeschoven naar vrijdag 20 november. Inloop nog steeds van 18.30 uur, start om 19.00 uur.

Let wel: deze nieuwe datum is onder voorbehoud van eventuele nieuwe maatregelen. Mocht ook 20 november niet door kunnen gaan, dan laten we dat tickethouders zo snel als mogelijk weten.

Iedereen die al een kaartje heeft gekocht behoudt uiteraard het recht om op 20 november mee te doen. Mocht je dan niet kunnen, neem dan even contact met ons op zodat we kunnen afspreken hoe je je geld terug krijgt.

Er zijn overigens nog enkele tickets beschikbaar. Wil je weten wat een ademwerkcirkel inhoudt: Sander beschreef zijn ervaring in dit nieuwsbericht. Op de eventpagina vertelt Sabine zelf meer over de ademcirkel (inclusief YouTube filmpje). Klik daarvoor op de knop onder dit bericht.

Uiteraard zorgt Sabine er nog steeds voor dat de Ademwerkcirkel volledig coronaproof kan plaatsvinden.
Wat: Ademwerkcirkel
Door: Sabine Wensink
Waar: Pand Zuidwest
Wanneer: vrijdag 20 november, inloop vanaf 18:30 uur, start om 19:00 uur
Toegang: 35 euro (excl. servicekosten) | leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschap (stuur een mail voor een kortingslink)

Tickets Ademcirkel

Cirkels – Een rond verhaal

“Alle mensen die ik spreek lijkt een verschillend verhaal te vertellen. Maar in feite vertellen ze me allemaal hetzelfde. Ze voelen de connectie met de mensen om zich heen even niet zo goed als ze zouden willen. En daarmee worden ze teruggeworpen op zichzelf. De vraag die als vanzelf rijst als je niet kunt bouwen en vertrouwen op anderen: wie ben ik nog zonder die anderen? Dít is existentiële eenzaamheid!”

In zijn nieuwste blog legt René zowel tekstueel als visueel uit waarom er niet zoveel verschil zit tussen ‘jij’ en ‘ik’. Hij maakt duidelijk dat existentiële eenzaamheid niets te maken heeft met sociale contacten. Dat het vrijwel nooit te maken heeft met alleen zijn. Maar dat het gaat om hoe je je tot anderen verhoudt. En hoe je vaak zelf de natuurlijke verbondenheid blokkeert.

De blog geeft een dieper inzicht in de filosofie die de School voor Eenzijn hanteert. Dus waarom lees je nog steeds deze nieuwsbrief? Klik snel op de knop hieronder om de blog van René in zijn geheel te lezen!

Blog René

Werkelijk contact – Blog Lizanne

Founding Member van de School Lizanne verrijkt ons blogplatform regelmatig met haar kijk op Eenzijn.

Afgelopen week plaatste ze een nieuwe blog waarin ze – volledig in lijn met de filosofie van de School – beschrijft hoe werkelijk contact begint met contact maken met jezelf.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Lizanne? Lees het door op de knop hieronder te klikken!

Blog Lizanne

Vacature Vrijwilligerswerk

Zoals je regelmatig in deze nieuwsbrief kunt lezen, timmert de School behoorlijk aan de weg. Zo slaan we altijd nieuwe wegen in.

In de komende periode gaan we, naast onze individuele benadering, op zoek naar opdrachten in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ook daar willen we onze boodschap dat existentiële eenzaamheid iets is waar we allemaal een verantwoordelijkheid voor hebben uitdragen.

Alle handen zijn hierbij welkom. Daarom hebben we op Den Haag Doet een vrijwilligersvacature geplaatst voor een opdrachtenwerver.

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om organisaties telefonisch uit te leggen waar de School voor staat en uit te zoeken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn? Leuk, dan hebben we jou nodig in team School voor Eenzijn!

Klik op de knop hieronder voor de vacature en om te reageren. Zowel leden van de School als andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature opdrachtenwerver

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

20 november 2020 – Ademwerk cirkel van Sabine
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs