En plotseling is het december…

Ha Schoolvolger,

En plotseling is het december… Vorig jaar rond deze tijd brachten we flessen wijn rond aan de partners van de School, bereidden we een kerstdiner in The Student Hotel voor en en maakten we grootse plannen voor 2020.

Maar dat werd niet het jaar dat we verwacht hadden. Alles liep anders. In allerijl hebben we plannen aangepast en nieuwe dingen verzonnen. Dat leverde nieuwe, onbetreden paden op maar heeft ook het nodige gekost.

Ach, zo’n jaar zal het voor iedereen wel min of meer geweest zijn. Maar gelukkig blijft de kernboodschap altijd overeind: transformatie, in welke richting dan ook, begint in en bij jezelf! Jij bent je eigen gereedschap en die toolbox heb je altijd bij je.

Die gedachte ontdekken gelukkig steeds meer mensen. Je leest er onder meer over in een NRC-column die we in deze nieuwsbrief delen. En ben je daardoor dat ook jij toe bent aan een nieuwe start? Doe jezelf dan nog net in 2020 een plezier en neem deel aan onze leerweg met een fikse korting!

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Launch Grote Leerweg
 • De Kleine Leerweg met extra korting!
 • Doorbreek de eenzaamheid van het thuiswerken | NRC-columnist Arjen van Veelen
 • Vacature vrijwilligerswerk
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Launch Grote Leerweg

Alle oud-deelnemers aan de korte leerweg (in de avond- of weekendvariant) hebben afgelopen week een persoonlijke uitnodiging van ons ontvangen voor de lancering van de Grote Leerweg op 19 december.

Zoals we vorige week al aankondigden, starten we vanaf 2021 met een jaarprogramma met maandelijkse lessen die alle aspecten van de korte leerweg zullen verdiepen en verbreden. Daarmee vervullen we de wens van veel oud-deelnemers die aangaven dat ze niet wilden stoppen met leren na de korte leerweg.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de lessen in het jaarprogramma dezelfde bijzondere en intieme sfeer hebben als je gewend bent van de leerweg die je al hebt gevolgd.

Tijdens de lancering geven praktische informatie over de inhoud, voorwaarden, kosten en data van de Grote Leerweg. En we geven alvast een proeve van wat je mag verwachten tijdens de maandelijkse bijeenkomsten. Alle reden dus om te zorgen dat je bij bent. Zeker omdat we je als oud-deelnemers willen bedanken voor hun eerdere deelname met een bijzonder scherpe introductie-aanbieding!

Wat: ‘Launch Grote Leerweg’
Wanneer: zaterdag 19 december van 10.00 to 13.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude V&D-gebouw) aan de Leyweg 924 in Den Haag

Zoals gezegd is de lancering van de Grote Leerweg kosteloos toegankelijk voor oud-deelnemers aan de korte leerweg. Je hebt als het goed is al een persoonlijke uitnodiging in je mailbox ontvangen. Mocht die echter aan je aandacht ontsnapt zijn of in je spam terechtgekomen, klik dan op de knop onder dit bericht om je aan te melden.

Ik ben bij de Grote Leerweg Launch!

De Kleine Leerweg met extra korting!

De decembermaand is begonnen. Tijd voor cadeautjes dus! (en dat cadeautje mag je ook best pas in 2021 uitpakken)

Velen gingen je al voor met het volgen van onze leerweg. Stuk voor stuk gunden ze zich het herstel van de verbinding met zichzelf. En daarmee met alles en iedereen. Klik hier maar eens en kijk onderaan de pagina wat ze daarover zeiden.

Dat gun jij jezelf toch ook? Nu heb je nog een extra reden om de laatste stap te zetten om mee te doen. We geven deze maand namelijk een korting bovenop een korting! Deelname kost normaal 375 euro, in november 275 euro en nu in december slechts 225 euro!

In een heel weekend nemen we je mee in onze filosofie aan de hand van onze eigen verhalen, jouw verhaal en de verhalen van de andere deelnemers.

Echte levensthema’s vormen dus de basis voor twee dagen lang leren over existentiële eenzaamheid en ervaren van ultieme verbondenheid.

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

De laatste leerweg van 2020 volg je nu voor slechts 225 euro. (Tip: mocht je graag in de toekomst mee willen doen maar in december nog niet kunnen; je mag de leerweg nu vast tegen het actietarief aanschaffen en later deelnemen)

Wanneer: zaterdag en zondag 12&13 december, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: nu tijdelijk 225,- euro

Wil je je aanmelden of meer weten? Klik dan op de knop hieronder!

Leerweg 12&13 december

Doorbreek de eenzaamheid van het thuiswerken

Om thuis productief te werken, stoppen mensen desnoods hun hoofd in een doos, ziet  met afgrijzen. „We zijn geen gevangenen. We zijn zelf onze cipier.”

Arjen van Veelen zag een advertentie voor Tiny Offices. Dat stuitte hem zo tegen de borst dat hij een vlammend betoog schreef over eenzaamheid, solitude, zelfregie, Plato en het verbreden van je eigen hok.

Klik op de knop hieronder en lees de hele column.

Column Arjen van Veelen

Vacature Vrijwilligerswerk

Zoals je regelmatig in deze nieuwsbrief kunt lezen, timmert de School behoorlijk aan de weg. Zo slaan we altijd nieuwe wegen in.

In de komende periode gaan we, naast onze individuele benadering, op zoek naar opdrachten in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ook daar willen we onze boodschap dat existentiële eenzaamheid iets is waar we allemaal een verantwoordelijkheid voor hebben uitdragen.

Alle handen zijn hierbij welkom. Daarom hebben we op Den Haag Doet een vrijwilligersvacature geplaatst voor een opdrachtenwerver.

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om organisaties telefonisch uit te leggen waar de School voor staat en uit te zoeken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn? Leuk, dan hebben we jou nodig in team School voor Eenzijn!

Klik op de knop hieronder voor de vacature en om te reageren. Zowel leden van de School als andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature opdrachtenwerver

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

19 december 2020 – Launch Grote Leerweg
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.