Gedeeld verlies

Gedeeld verlies
Schoolnieuws #94

Hoi Schoolvolger,

Deze periode staat voor mij in het teken van verlies. Mijn vader overleed twee weken geleden aan de gevolgen van kanker. De spreekwoordelijke golven van het leven zijn dus zichtbaarder dan ooit.

Mijn pad naar Eenzijn in de afgelopen jaren heeft me absoluut stabieler gemaakt. Maar het is natuurlijk ondenkbaar dat een zo groot en nabij verlies me níet uit het lood zou slaan.

In mijn meest eenzame periodes zou ik zeker kopje onder zijn gegaan. Nu houd ik mezelf dapper staande. Maar dan wel op een verrassende manier.

Het is niet zo dat ik zelf sterker ben geworden om het verlies te dragen. Dat doet gewoon pijn en is potentieel verlammend. Maar het herstel van de verbinding met mezelf levert me nu vooral op dat mijn verbondenheid met anderen sterker is geworden.

En dus sta ik nu vol open voor de steun van mijn naasten. Op bijna magische wijze belt er telkens iemand als ik even mijn verhaal kwijt moet of haalt iemand die ik dacht uit het oog verloren te zijn de banden weer aan.

Dát is de kracht van wat achter het concept Eenzijn zit. Verlies en andere ellende is van ons allemaal. En daarin vinden we elkaar exact op de momenten dat het nodig is. Zolang je jezelf maar toestaat uit je hoofd te komen.

René| Mede-oprichter School voor Eenzijn

Uitgelicht

In deze nieuwsbrief

  • Gratis driedaagse kom uit je hoofd challenge
  • Nieuwe startdatum Unlock, Open up!
  • Terugkijken: VPRO Tegenlicht meetup
  • Eenzijn op Sardinië

Gratis Kom uit je hoofd challenge

Doe mee met onze gratis driedaagse kom uit je hoofd challenge!

Ga met ons de uitdaging aan en leer in drie dagen tijd alles over jezelf vanuit de filosofie van de School voor Eenzijn. Tijdens drie interactieve presentaties dragen oprichters Sander & René niet alleen waardevolle kennis over, maar helpen jou ook om vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken. Uit eigen ervaring, en die van onze cursisten, weten we hoe transformerend en bevrijdend dit kan werken. Twijfel niet langer maar help jezelf nú uit je hoofd en meld je aan voor deze challenge!

Praktische informatie

Wanneer: 7, 8 & 9 juni 2021
Tijd: Op maandag en dinsdag van 19:30 tot 20:30 uur. Op woensdag van 19:30 tot 21:00 uur.
Waar: Online via webinars (laagdrempelig, niet via Zoom dus zelf niet in beeld, interactie alleen via de chat)
Kosten: Gratis
Schrijf je nu via onderstaande knop

Gratis aanmelden

Nieuwe startdatum Unlock, Open up!

Binnenkort gaat er weer een nieuwe basistraining Unlock, Open up! van start. Jij kan er ook bij zijn.

Unlock, Open up! is de basistraining van de School voor Eenzijn. In vijf digitale sessie nemen we je mee in onze filosofie.

We kijken naar de concepten waarin we onszelf vastdenken én hoe we dat kunnen omkeren. Aan de hand van boeiende mini-colleges en inspirerende ervaringsopdrachten stippel je je eigen pad naar Eenzijn uit.

In de week van 21 maart hebben we een online kennismakingssessie voor deelnemers gepland. Samen zullen we de vijf data voor de lesdagen plannen.
Wil je meer lezen over Unlock, Open up! of wil je je aanmelden, klik dan op de knop hieronder.

Meer info en aanmelden Unlock, Open up!

Terugkijken: VPRO Tegenlicht meetup

Afgelopen week waren we te gast bij deze VPRO Tegenlicht meetup.

Het werd een levendig gesprek onder leiding van hosts Hanneke en Stan met, naast ons, onder meer Marjan Slob als gast.

De meetup was geïnspireerd op Tegenlicht uitzending ‘Alleen verbonden’. Deze kun je hier terugkijken: https://bit.ly/3uC5jZq
Wil je de uitzending, en ons gesprek, terugkijken? Dat kan! Klik op de onderstaande knop om via YouTube terug te kijken.

VPRO Tegenlicht Meetup terugkijken

Eenzijn op Sardinië

Van 16 t/m 23 oktober 2021 organiseren de School voor Eenzijn en Keep Alive Tours ‘Eenzijn op Sardinië’!

We organiseren een reis voor doordenkers die elkaar nog verder uit hun hoofd willen helpen. We gaan dieper ‘down the rabbit hole’, op avontuur met een groep gelijkgestemden die allemaal enthousiast zijn over de zoektocht naar onze ware natuur.

Wil je meer lezen over de reis, bijvoorbeeld het dagprogramma en de uitgebreide voorwaarden, klik dan op de knop hieronder:

Meer informatie en aanmeldformulier
Wil je vrijblijvend kennis maken en samen met Sander en/of René onderzoeken of deze reis ook voor jou bedoeld is, maak dan een belafspraak via onderstaande knop:
Maak een belafspraak
Of
Tip iemand anders

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe link

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.