Herstarten en doorstarten

Schoolnieuws #70

Ha << Test First Name >>,

Het was in vele opzichten een bijzondere week. Afgelopen vrijdag vond de tweede ademwerkcirkel onder de bezielende leiding van Founding Member Sabine plaats. De deelnemers hebben allemaal hun eigen reis kunnen maken en op die manier hun perspectief op Eenzijn weer kunnen verbreden.

Ook konden we sinds vrijdag weer volledig terecht op onze werkplek in Pand Zuidwest, na een tijdelijke sluiting wegens de coronamaatregelen. De korte onderbreking heeft de banden met onze collega-ondernemers alleen maar verder aangehaald. Nieuwe plannen en samenwerkingen werden meteen gesmeed.

De puzzelstukjes van onze plannen rondom het nieuwe jaar programma, die we eerder op deze plek aankondigden, vallen steeds meer op hun plek. We geloven echt dat we hiermee een supertof vervolg op de leerweg hebben gecreëerd en dat we hiermee tegemoet komen aan de wensen van veel van onze leden.

Kortom, het was een week van herstarten en doorstarten. En dat is eigenlijk een heel fijn gevoel in een tijd waarin vrijwel alles stil lijkt te staan.

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Launch Grote Leerweg
 • De volgende leerweg (de kleine dus)
 • Hou van mij – Een verhaal over de liefde | Blog van René
 • Vacature vrijwilligerswerk
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Launch Grote Leerweg

Alle oud-deelnemers aan de korte leerweg (in de avond- of weekendvariant) hebben afgelopen week een persoonlijke uitnodiging van ons ontvangen voor de lancering van de Grote Leerweg op 19 december.

Zoals we vorige week al aankondigden, starten we vanaf 2021 met een jaarprogramma met maandelijkse lessen die alle aspecten van de korte leerweg zullen verdiepen en verbreden. Daarmee vervullen we de wens van veel oud-deelnemers die aangaven dat ze niet wilden stoppen met leren na de korte leerweg.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de lessen in het jaarprogramma dezelfde bijzondere en intieme sfeer hebben als je gewend bent van de leerweg die je al hebt gevolgd.

Tijdens de lancering geven praktische informatie over de inhoud, voorwaarden, kosten en data van de Grote Leerweg. En we geven alvast een proeve van wat je mag verwachten tijdens de maandelijkse bijeenkomsten. Alle reden dus om te zorgen dat je bij bent. Zeker omdat we je als oud-deelnemers willen bedanken voor hun eerdere deelname met een bijzonder scherpe introductie-aanbieding!

Wat: ‘Launch Grote Leerweg’
Wanneer: zaterdag 19 december van 10.00 to 13.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude V&D-gebouw) aan de Leyweg 924 in Den Haag

Zoals gezegd is de lancering van de Grote Leerweg kosteloos toegankelijk voor oud-deelnemers aan de korte leerweg. Je hebt als het goed is al een persoonlijke uitnodiging in je mailbox ontvangen. Mocht die echter aan je aandacht ontsnapt zijn of in je spam terechtgekomen, klik dan op de knop onder dit bericht om je aan te melden.

Ik ben bij de Grote Leerweg Launch!

De volgende leerweg (de kleine dus)

Ben je nog nieuwsgieriger geworden, nu je weet dat je een heel jaar aan de slag kan met het pad naar Eenzijn? Dat is mooi! Dan is het nu zeker de tijd om daarvoor de eerste stap te zetten.

Alles wat wij doen heeft de basisleerweg (in het vervolg dus de Kleine Leerweg) als vertrekpunt. In een heel weekend nemen we je mee in onze filosofie aan de hand van onze eigen verhalen, jouw verhaal en de verhalen van de andere deelnemers.

Echte levensthema’s vormen dus de basis voor twee dagen lang leren over existentiële eenzaamheid en ervaren van ultieme verbondenheid.

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

De laatste leerweg van 2020 volg je nu niet voor 375 maar slechts 275 euro. (Tip: mocht je graag in de toekomst mee willen doen maar in december nog niet kunnen; je mag de leerweg nu vast tegen het actietarief aanschaffen en later deelnemen)

Wanneer: zaterdag en zondag 12 &13 december, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: nu tijdelijk 275,- euro

Wil je je aanmelden of meer weten? Klik dan op de knop hieronder!

Leerweg 12&13 december

Hou van mij- Een een verhaal over de liefde

“Ja hoor, is goed,” hoorde ik mezelf tegen haar zeggen. Ze is de vrouw die later de moeder van mijn dochter zou worden. Mijn ex-vriendin. Of nou ja, het meisje met wie ik een aantal turbulente jaren heb beleefd die bij tijd en wijle in de buurt kwamen van iets wat je een relatie zou kunnen noemen.

In een eerder blog vertelde René al eens dat hij erachter kwam dat de levensverhalen die mensen hem altijd vertellen, feitelijk een uitnodiging tot wederzijds delen zijn. Die kans grijpt hij in zijn nieuwste blog met beide handen aan.

René deelt een episode uit zijn leven waarvan zelfs zijn naasten tot nu toe weinig details wisten. Een verhaal over de verliefd zijn op de liefde, reddersreflex, grote hoogtes en diepe dalen.

Heb je een zelfde ervaring of wil je reageren op René zijn verhaal? Als lid van de School kan je je comments kwijt onder elke blog!

Blog René

Vacature Vrijwilligerswerk

Zoals je regelmatig in deze nieuwsbrief kunt lezen, timmert de School behoorlijk aan de weg. Zo slaan we altijd nieuwe wegen in.

In de komende periode gaan we, naast onze individuele benadering, op zoek naar opdrachten in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ook daar willen we onze boodschap dat existentiële eenzaamheid iets is waar we allemaal een verantwoordelijkheid voor hebben uitdragen.

Alle handen zijn hierbij welkom. Daarom hebben we op Den Haag Doet een vrijwilligersvacature geplaatst voor een opdrachtenwerver.

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om organisaties telefonisch uit te leggen waar de School voor staat en uit te zoeken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn? Leuk, dan hebben we jou nodig in team School voor Eenzijn!

Klik op de knop hieronder voor de vacature en om te reageren. Zowel leden van de School als andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature opdrachtenwerver

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

19 december 2020 – Launch Grote Leerweg
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.