Het langverwachte vervolg

Schoolnieuws #69

Ha Schoolvoger,

Vorige week sprak ik op deze plek nog over frustraties en irritaties. Hoe zeer kan waar je besluit je tijd en moeite in te steken je kijk op het leven veranderen!

Deze week overheerst namelijk de bruisende energie. Sander en ik hebben de afgelopen tijd besteed aan iets waar vele van onze leden al lang op wachten: een vervolg op de leerweg.

En we pakken het meteen groots aan; de opvolger van het leerwegweekend is meteen een compleet jaarprogramma! De eerste contouren schetsen we in deze nieuwsbrief al voor je.

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Een nieuwe lancering voor leden
 • De volgende leerweg (de kleine dus)
 • Ademwerkcirkel: gaat door, nog 1 kaartje
 • Cirkels – Een rond verhaal | Blog van René
 • Vacature vrijwilligerswerk
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Een nieuwe lancering voor leden

In de afgelopen periode hebben we goed geluisterd naar alle feedback die de leden van de School ons gegeven hebben. We hebben de evaluaties die leerwegdeelnemers na afloop invullen nog eens goed onder de loep genomen en veel leden rondom onze andere events individueel gesproken over hun wensen en verwachtingen.

De grote gemene deler is de wens om aan de slag te blijven met de thematiek die we in de leerweg behandelen. En die gaat voorbij eenzaamheid alleen. Deelnemers gaven aan dat ze de positieve insteek van onze filosofie verder willen incorporeren in hun leven. Juist ook omdat de existentiële aanpak vrijwel alle facetten van het leven raakt.

Daarom starten we vanaf 2021 een jaarprogramma met maandelijkse verdiepende lessen in dezelfde intieme en bijzondere sfeer en setting als de leerweg zelf. Daarmee bestaan er vanaf volgend jaar dus feitelijk twee leerwegen: de Kleine Leerweg, die nu de basistraining zal vormen voor iedereen die kennis wil maken met de filosofie van de School voor Eenzijn. En de Grote Leerweg; het jaarprogramma waar iedereen die de basistraining gevolgd heeft zich kan verdiepen in alle aspecten van Eenzijn.

Inhoudelijk hebben we voor de Grote Leerweg nieuwe werkvormen bedacht en zullen op diverse momenten ook de expertise van gastdocenten inschakelen. Uiteraard blijft er, zoals jullie van ons gewend zijn, volop ruimte voor het delen van verhalen met elkaar.

Voorwaarde voor deelname aan het jaarprogramma is dat je de leerweg (de weekend- of zes-avonden-variant) al hebt gevolgd. Vandaar dat we op zaterdag 19 december een ‘Grote Leerweg Launch’ organiseren voor iedereen die de leerweg al gevolgd heeft.

Op deze dag geven we je eerst en vooral een kleine proeve van wat je in het jaarprogramma mag verwachten. Natuurlijk geven we ook informatie over praktische zaken zoals de hoeveelheid lessen, inhoud, data, kosten en hoe je aan te melden.

Wat: ‘Grote Leerweg Launch’
Wanneer: zaterdag 19 december van 10.00 to 13.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude V&D-gebouw) aan de Leyweg 924 in Den Haag

De ‘Grote Leerweg Launch’ is voor deelnemers aan de oorspronkelijke leerweg kosteloos bij te wonen. Je zult hiervoor in de komende dagen een persoonlijke uitnodiging voor ontvangen. Maar wil je nu vast aangeven dat je komt, stuur dan vast een mailtje via de knop hieronder.

Ik ben bij de Grote Leerweg Launch!

De volgende leerweg (de kleine dus)

Ben je nog nieuwsgieriger geworden, nu je weet dat je een heel jaar aan de slag kan met het pad naar Eenzijn? Dat is mooi! Dan is het nu zeker de tijd om daarvoor de eerste stap te zetten.

Alles wat wij doen heeft de basisleerweg (in het vervolg dus de Kleine Leerweg) als vertrekpunt. In een heel weekend nemen we je mee in onze filosofie aan de hand van onze eigen verhalen, jouw verhaal en de verhalen van de andere deelnemers.

Echte levensthema’s vormen dus de basis voor twee dagen lang leren over existentiële eenzaamheid en ervaren van ultieme verbondenheid.

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

De laatste leerweg van 2020 volg je nu niet voor 375 maar slechts 275 euro.

Wanneer: zaterdag en zondag 12 &13 december, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: nu tijdelijk 275,- euro

Wil je je aanmelden of meer weten? Klik dan op de knop hieronder!

Leerweg 12&13 december

Ademwerkcirkel: gaat door, nog 1 kaartje!

De ademwerkcirkel van Sabine was vanwege coronamaatregelen uitgesteld. Maar gelukkig gaat hij nu wel door. En wel op vrijdag 20 november (ondanks de oude datum in het plaatje hierboven). Inloop nog steeds van 18.30 uur, start om 19.00 uur.

Er is nog slechts 1 ticket beschikbaar. Ben jij degene die hem nog snel meepakt? Klik snel op de knop hieronder!

Wil je eerst weten wat een ademwerkcirkel inhoudt: Sander beschreef zijn ervaring in dit nieuwsbericht. Op de eventpagina vertelt Sabine zelf meer over de ademcirkel (inclusief YouTube filmpje). Klik daarvoor ook op de knop onder dit bericht.

Uiteraard zorgt Sabine er nog steeds voor dat de Ademwerkcirkel volledig coronaproof kan plaatsvinden.
Wat: Ademwerkcirkel
Door: Sabine Wensink
Waar: Pand Zuidwest
Wanneer: vrijdag 20 november, inloop vanaf 18:30 uur, start om 19:00 uur
Toegang: 35 euro (excl. servicekosten) | leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschap (stuur een mail voor een kortingslink)

Tickets Ademcirkel

Cirkels – Een rond verhaal

“Alle mensen die ik spreek lijkt een verschillend verhaal te vertellen. Maar in feite vertellen ze me allemaal hetzelfde. Ze voelen de connectie met de mensen om zich heen even niet zo goed als ze zouden willen. En daarmee worden ze teruggeworpen op zichzelf. De vraag die als vanzelf rijst als je niet kunt bouwen en vertrouwen op anderen: wie ben ik nog zonder die anderen? Dít is existentiële eenzaamheid!”

In zijn nieuwste blog legt René zowel tekstueel als visueel uit waarom er niet zoveel verschil zit tussen ‘jij’ en ‘ik’. Hij maakt duidelijk dat existentiële eenzaamheid niets te maken heeft met sociale contacten. Dat het vrijwel nooit te maken heeft met alleen zijn. Maar dat het gaat om hoe je je tot anderen verhoudt. En hoe je vaak zelf de natuurlijke verbondenheid blokkeert.

De blog geeft een dieper inzicht in de filosofie die de School voor Eenzijn hanteert. Dus waarom lees je nog steeds deze nieuwsbrief? Klik snel op de knop hieronder om de blog van René in zijn geheel te lezen!

Blog René

Vacature Vrijwilligerswerk

Zoals je regelmatig in deze nieuwsbrief kunt lezen, timmert de School behoorlijk aan de weg. Zo slaan we altijd nieuwe wegen in.

In de komende periode gaan we, naast onze individuele benadering, op zoek naar opdrachten in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ook daar willen we onze boodschap dat existentiële eenzaamheid iets is waar we allemaal een verantwoordelijkheid voor hebben uitdragen.

Alle handen zijn hierbij welkom. Daarom hebben we op Den Haag Doet een vrijwilligersvacature geplaatst voor een opdrachtenwerver.

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om organisaties telefonisch uit te leggen waar de School voor staat en uit te zoeken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn? Leuk, dan hebben we jou nodig in team School voor Eenzijn!

Klik op de knop hieronder voor de vacature en om te reageren. Zowel leden van de School als andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature opdrachtenwerver

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

20 november 2020 – Ademwerk cirkel van Sabine
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.