Schoolnieuws #57

 

Ha Schoolbezoeker,

Zo, de scholen zijn weer overal in het land begonnen nu. Thuiswerken is voor mij weer mogelijk zonder telkens te worden afgeleid door jengelende kinderen; wat een rust!

Dit is overigens een van de dingen waar veel mensen op stuklopen in deze prikkelrijke tijden. Het brein functioneert immers zo dat het zich goed kan concentreren op één taak en dat wanneer de concentratie wordt onderbroken het vaak veel langer duurt om te switchen tussen allerlei ‘taakjes’ dan we ons realiseren. Wat dat betreft zijn we net een computer die vast kan lopen als er teveel programma’s tegelijkertijd teveel rekenkracht vragen.

Dit soort dingen kun je allemaal wetenschappelijk benaderen door kwalitatief of kwantitatief onderzoek te doen bij anderen. Maar interessanter en belangrijker is om het zelf te testen en te ervaren. Iedereen heeft uiteindelijk andere grenzen; een andere computer tussen de oren.

Maar ja, dan kom je op het gebied van wat sommigen aanduiden als spiritualiteit. Oeioeioei, levensgevaarlijk! Of toch niet? René schreef er een interessant blog over: Is spiritualiteit zweverig? Hij daagt je uit om voorbij de taal te gaan en ‘waarheid’ te vinden in de eigen ervaring.
Sander & René | Founders van de School

P.S. Laatste dag om gebruik te maken van ons cadeau aan jou vanwege ons eenjarig bestaan. Geef je vandaag nog op voor een van onze leerwegen in oktober, november of december van dit jaar… met honderdvijftig euro korting!

In dit Schoolnieuws

  • School Night – zomergast editie
  • Is spiritualiteit zweverig?
  • Leerweg 3 & 4 oktober
  • Schoolagenda
  • Schoolplein 

School Night – zomergast editie

Toegang is gratis maar wel van te voren aanmelden. Registreren kan nu via Eventbrite!

School Nights zijn er ter verruiming van de geest en om nader kennis te maken met elkaar als leden van de School. De avonden kenmerken zich door diepgang op de grotere levensvragen en tegelijkertijd zijn ze laagdrempelig, grappig en luchtig qua sfeer.

Als invulling van een ‘School Night – zomergast editie’ wordt telkens een van onze leden in het middelpunt gezet. Sander en René interviewen de gast over aspecten van eenzaamheid en Eenzijn in zijn/haar leven aan de hand van een aantal ‘illustraties’. Deze kunnen bestaan uit film-, televisie- of youtubefragmenten, beeldende kunst, literatuur en muziek. Te vergelijken met het televisie programma VPRO Zomergasten.

Wanneer: vrijdag 18 september, inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag

Aanmelden via onderstaande knop naar Evenbrite.

School Nights zijn gratis te bezoeken voor leden van de School voor Eenzijn. Wil je een keer komen kennismaken of kijken wat een School Night inhoudt? Dat kan! Mail of bel ons eens of kom een keer langs in Pand Zuidwest.

Registreren School Night

 

Is spiritualiteit zweverig?

In deze blog zal ik mijn woorden op een weegschaaltje moeten leggen. Ik wil namelijk een grote taak op me nemen. Ik neem je mee in mijn worsteling met het woord spiritualiteit en hoe ik erachter kwam wat het verschil met zweverigheid is.

Benieuwd naar de worsteling van René met het woord spiritualiteit? Check zijn blog via onderstaande knop!

Illustratie van Fleur Waterlander

Naar de blog van René

 

Leerweg 3 & 4 oktober

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

We hebben je er graag bij. En we bieden hem alleen vanavond nog aan tegen hetzelfde gereduceerde tarief als Unlock, Open up! (onze gedigitaliseerde leerweg)*

Wanneer: zaterdag en zondag 3 & 4 oktober, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: Nu €225,- * (normaal 375 euro)

Gelijk aan actietarief zoals opgesteld voor Unlock, Open up! n.a.v. ons eenjarig bestaan. Loopt tot en met 1 september. Actie is te gebruiken door te reageren op deze mail.

Meer info over de leerweg vind je hier

 

Schoolagenda

Geef je op voor een van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

5 & 6 september 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
18 september 2020 – School Night zomergast editie
3 & 4 oktober 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

 

Schoolplein

Oproep: Doe mee!
Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.