Lach jezelf uit en baal!

Nieuws #82

Hoi << Test First Name >>,

Vandaag werd ik gewezen op een raar fenomeen dat precies past bij deze tijd. Ik herken het ook bij mezelf. En ik weet nog niet wat ik daarvan vind.

Het kwam naar voren in een gedicht op het Instagram-account van Bravico, waarover je in deze nieuwsbrief overigens veel meer leest.

Er werd poëtisch beschreven dat er dagen zijn waarop de postbezorger en een telefonisch verkoper nu zomaar de enigen kunnen zijn die je spreekt op een dag. Maar was dit gedicht nu een lofzang of een litanie?

Het laatste ligt voor de hand. Ik betrap mezelf er ook wel eens op dat ik met kriebels in mijn buik voor het raam sta te staren omdat ik net in de Bol.com-app de melding heb gekregen dat PostNL ergens in de komende 40 minuten mijn straat in zal komen rijden.

Ik kan maar niet besluiten of ik mezelf dan superzielig of megagrappig moet vinden. Misschien is het eigenlijk ook wel allebei. Mezelf uitlachen én er van balen voelt in ieder geval beide goed.

René | Mede-oprichter School voor Eenzijn

Uitgelicht

De School is één van The Brave Ones!

Sinds kort maakt de School voor Eenzijn onderdeel uit van BRAVICO, een online magazine en over eenzaamheid en platform voor ‘The Brave Ones’; positieve verbinders die eenzaamheid een ander andere smoel geven.

Dit is wat oprichter Irene Campfens er zelf over zegt: ‘BRAVICO is dat ene plekje waar we allemaal zo naar verlangen. BRAVICO maakt van eenzaamheid een verbindingswoord. We brengen mensen samen met verhalen over dat wat ons nou juist verbindt: de eenzaamheid.’

Op het platform staan nog veel meer mooie verhalen en krachtige, positieve initiatieven die het bekijken meer dan waard zijn. Via onderstaande knop lees je het online magazine en zie je wat BRAVICO nog meer te bieden heeft.

Website BRAVICO

Webinar: Terug naar Verbinding *reprise*

Het webinar van woensdag 3 maart zat binnen een mum van tijd vol. Genoeg reden dus om er nog één te plannen. En wel op woensdag 10 maart van 19.00 tot 20.00 uur. Het is en blijft een webinar voor professionals die zichzelf en het contact met anderen niet willen verliezen in een steeds verder rationaliserende wereld.

In het contact met onze cliënten, klanten, collega’s, opdrachtgevers en/of werkgevers lijkt de menselijke maat steeds verder weg te raken.

Je voelt je soms een nummertje en er lijkt een taboe te heersen op het uitspreken van gevoelens.

Dit kan ten koste gaan van een gevoel van verbondenheid.

Dit is jammer en zeker niet nodig.

Het kan stress opleveren en jezelf steeds meer in je hoofd plaatsen.

Dit terwijl je juist een gevoelsmens bent.

Wanneer je gewoon jouw gevoelige en empatische zelf kunt zijn, kun je er ook voor anderen zijn.

Dit weet je al, alleen ben je het soms even kwijt.

Hoe zou het zijn wanneer je hier veel meer bij kunt blijven?

Wanneer je gewoon de ontspannen en zelfverzekerde versie van jezelf bent?

Dat maakt jouw leven een stuk aangenamer en het stelt je in de positie om er ook optimaal voor anderen te kunnen zijn.

In dit webinar nemen Ervaringssprekers en Hoofdbrekers Sander & René je mee op reis uit het hoofd.

Daar naar waar we met elkaar verbonden zijn!

Geef je snel op! Want er is maar plek voor maximaal 8 professionals, zodat we de intimiteit van het contact kunnen waarborgen.

Wil je ons webinar bijwonen? Dat kan geheel kosteloos! Aanmelden kan via de knop hieronder.

Ik doe mee aan Terug naar Verbinding

Gratis Filosofisch Gesprek

Meer dan ooit hebben we behoefte aan contact. Maar dan wel écht contact graag. Een praatje over koetjes en kalfjes kunnen we met iedereen aangaan. En met de laatste roddels vullen we ook wel weer een uurtje.

Maar met wie voer jij eigenlijk wel eens een gesprek over hoe het écht met je gaat? Wanneer lukt het jou om een kwetsbaar verhaal over jezelf aan iemand kwijt te kunnen?

De School voor Eenzijn organiseert van alles. Maar laten we eens beginnen om gewoon met elkaar te praten! Voor iedereen die dat wil, bieden we een gratis Filosofisch Gesprek aan. Ons gedachtengoed leent zich daar uitstekend voor.

Je verdient het om tijd vrij te maken waarin jij jouw verhaal eens volledig kwijt kan. Dus gun het jezelf en plan je Filosofische Gesprek in via onderstaande knop.

Ik wil een Filosofisch Gesprek!

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe link

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.