Lichtknopjes in het donker

Lichtknopjes in het donker
Schoolnieuws #85

Hoi Schoolvolger,

Sander en ik grappen vaak dat we onze trainingen zelf het hardste nodig hebben. We volgen hem inmiddels namelijk voor de zoveelste keer.

In elke grap zit uiteraard een kern van waarheid. En dat geldt hier zeker. In elke groep mensen die we meenemen in onze thematiek, reikt een van de deelnemers me wel weer een nieuw inzicht aan door zijn of haar verhaal.

Dat gebeurde me gisteren ook weer in de lopende leerweg. Iemand vertelde dat het in moeilijke periodes eenvoudiger en soms zelfs verleidelijker was de donkere kant van het leven te zien. Maar dat had ze uiteindelijk weten te keren.

Het bracht me tot het inzicht dat ik heel lang gedacht moet hebben dat ‘licht’ iets was dat je aan moest zetten, om het donker te verdrijven.

Maar het is natuurlijk precies andersom: het leven is licht van zichzelf, het donker bestaat slechts uit alles waarmee ik dat licht zelf blokkeer.

Toch maar snel weer een nieuwe leerweg starten dus… ik heb het nodig!

René | Mede-oprichter School voor Eenzijn

Uitgelicht

Mindshift – Blog van Sander

In zijn nieuwste blog geeft Sander een nieuw inkijkje in hoe we de School voor Eenzijn draaiende houden. En en passant legt hij bloot hoe zelfs daarin de kracht van verbinding schuilt!
“Ik wist al dat ik er gewoon mag zijn en dat de betekenis hiervan vele persoonlijke voordelen oplevert. Ik wist ook dat ik van hieruit er optimaal voor anderen kan zijn, zonder dat mijn Ego hierbij in de weg zit.

Maar toch miste ik nog teveel het vertrouwen om mensen bij de hand te nemen. Bang dat ze zich niet zouden herkennen in mijn verhaal en daardoor bang voor afwijzing. En nu begrijp ik hoe dit komt.”

Klik op de knop onder dit bericht om de hele blog te lezen.

Mindshift – Blog van Sander

Een volgend tipje van een toekomstige sluier

‘Een tipje van een toekomstige sluier’. Een vage titel voor een vaag bericht… Vanaf nu zullen we je stukje bij beetje inlichten over een fantastisch nieuw aanbod van de School voor Eenzijn!

Heb je al een idee over wat er in oktober gaat gebeuren? Misschien heb je het plaatje boven dit bericht al aan een nadere inspectie onderworpen. Het bevat een belangrijke hint!

Hoe dan ook hebben we iets in de planning waar veel van ons – om niet te zeggen vrijwel alle mensen –  naar uitkijken na de lange lockdown. Tijd om er letterlijk en figuurlijk uit te breken!

Maar hoe, dat blijft de vraag…

SchoolPartner Hélène presenteert:

Hélène Verheije van Hélène’s Lifestyle is partner van de School voor Eenzijn. Ze heeft altijd in het wetenschappelijk onderzoek gewerkt maar liep daar tegen de beperkingen van de analytische wereld aan. Na een wake-up call besloot ze het roer om te gooien.

Hélène heeft een online cursusprogramma ontwikkeld, genaamd Escape Your Prison Mind. De lessen zijn geschikt voor iedereen die bezig is met het creëren van meer bewustzijn in het leven. En met name voor mensen die veel overdenken, die zich zorgen maken en stress ervaren door een overactief brein.

Gedurende 33 dagen neemt Hélène je mee in theorie en praktijkopdrachten over het vergroten van je bewustzijn. Meer informatie is te vinden op haar website. Let op: de website is Engelstalig maar de cursus is in het Nederlands.

Leden van de School voor Eenzijn en deelnemers aan de leerweg van de School krijgen 33% korting op de prijs van 33 euro voor deelname aan Escape Your Prison Mind! Vermeld ‘School voor Eenzijn’ in een aanmeldingsmail of als reply op de bevestigingsmail na aanmelding en de korting wordt verrekend.

Escape Your Prison Mind

De Grote Leerweg

Goed, je spreekt de taal van de School, je weet waar je Ego jou in de weg zit en je snapt het effect van Awareness. Dat is wat Unlock, Open up! je heeft opgeleverd. Maar hoe hou je de inzichten die je opdeed en de ervaringen die je toen had levend?

Daar biedt de Grote Leerweg uitkomst voor! We verzorgen een jaarprogramma waarin je – samen met gelijkgestemden – écht kunt werken aan het bestendigen van jouw wensen en behoeftes in het leven.

Wij zorgen voor een gestructureerde aanpak en verdiepende lessen om te zorgen dat jij de meest authentieke versie van jezelf kunt zijn én blijven.

De Grote Leerweg zal online van start gaan na een eerste kennismakingssessie in de eerste week van april 2021.

Wil je meer weten of je aanmelden voor het jaarprogramma? Maak dan een belafspraak via de knop hieronder.

Gratis Filosofisch Gesprek

Meer dan ooit hebben we behoefte aan contact. Maar dan wel écht contact graag. Een praatje over koetjes en kalfjes kunnen we met iedereen aangaan. En met de laatste roddels vullen we ook wel weer een uurtje.

Maar met wie voer jij eigenlijk wel eens een gesprek over hoe het écht met je gaat? Wanneer lukt het jou om een kwetsbaar verhaal over jezelf aan iemand kwijt te kunnen?

De School voor Eenzijn organiseert van alles. Maar laten we eens beginnen om gewoon met elkaar te praten! Voor iedereen die dat wil, bieden we een gratis Filosofisch Gesprek aan. Ons gedachtengoed leent zich daar uitstekend voor.

Je verdient het om tijd vrij te maken waarin jij jouw verhaal eens volledig kwijt kan. Dus gun het jezelf en plan je Filosofische Gesprek in via onderstaande knop.

Belafspraak inplannen
Ik wil een Filosofisch Gesprek!

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe link

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.