Live in Lockdown

Schoolnieuws

#37

 

Het Corona-virus haalt de actualiteit sneller in dan onze wekelijkse nieuwsbrief kan bijbenen. Waar ik vorige week nog schreef dat we krampachtig omgaan met de situatie, sluiten landen momenteel hun landsgrenzen en heeft de minister-president onze natie toegesproken.Laat ik om te beginnen mijn vorige uitlatingen wat toelichten. Angst blijft een slechte raadgever, gezien het een realistische kijk op de zaken vertroebelt. Je geen zorgen maken betekent dus niet dat we niet moeten handelen of ‘niet-handelen’ naar de situatie.

Alleen wat is realistisch? Wat is momenteel het juiste om te doen? Daar weet niemand een absoluut antwoord op te geven, maar gezien de adviezen vanuit de wetenschap en van deskundigen denk ik dat ons land weloverwogen beslissingen maakt, zonder daarbij in te boeten op een stukje eigenheid.

De School voor Eenzijn volgt deze lijn. We kondigen hieronder een aantal maatregelen aan die in lijn liggen met de richtlijnen van het RIVM. Tegelijkertijd laten we ons niet lamleggen en gaan we doen wat we onder de huidige omstandigheden kunnen.

Dit betekent wat ons betreft het volgende: 

 • We schorten al onze Live bijeenkomsten op t/m 6 april.Dit betekent dus geen Schoolborrels, School Nights en aanbod van onze leden (zoals de Improv Workshop van Ferdy)
 • Mensen die zich hebben opgegeven voor de leerweg van april kunnen meedoen aan de eerstvolgende leerweg die doorgang kan vinden.
 • We zullen in plaats van onze live bijeenkomsten drie keer per week live gaan via Facebook. We doen dit elke maandag, woensdag en vrijdagavond vanaf 20:00 uur.
 • We roepen iedereen op die net als ons de urgentie voelt om iets bij te dragen aan de maatschappij in deze crisistijd om zich bij ons te melden, zodat we samen kunnen kijken wat we kunnen doen vanuit de thematiek die wij behandelen.

Bedenk dat in tijden van verregaande sociale isolatie eenzaamheid meer dan ook de kop op steekt. Veel mensen zullen op zichzelf worden teruggeworpen, wat enerzijds beangstigend kan zijn, maar wat ook een weg naar buiten kan betekenen; een weg uit de geestelijke isolatie die vaak zo inherent is aan het menselijke bestaan.

Laat we daarom moed tonen en juist nu elkaar helpen op weg naar Eenzijn. Echte verbinding ligt in onszelf besloten en pas wanneer wij onszelf helen kunnen wij werkelijk klaarstaan voor anderen. Deze crisis gaat verder dan Corona en als wij willen kunnen wij de lijdensweg omkeren naar een lichter Zelf en een harmonieuzere wereld.

Sander & René | Founders van de School

Nieuwsoverzicht

 • Live in Lockdown
 • Agenda
 

In de serie ‘School voor Eenzijn Live in Lockdown’ gaan we van Eenzaam naar Eenzijn in tijden van crisis. Wat betekent geïsoleerd zijn voor gevoelens van eenzaamheid? En hoe keer je die om naar gevoelens van Eenzijn! Kijk en praat 3x per week live mee op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 20:00 uur!

Woensdagavond aanstaande hebben we in ieder geval Trudy Bakker te gast. Wij hebben haar ontmoet tijdens Het Grote Eenzaamheidsdebat in de Centrale bibliotheek in Den Haag. Zij stond op in het publiek om haar persoonlijke verhaal te delen. Naast het feit dat Trudy ons inspireerde met haar lef en openheid, kwamen we er na afloop achter dat zij een sterke affiniteit heeft met de insteek rondom eenzaamheid van de School voor Eenzijn. Logischerwijs gaan wij met haar in gesprek over deze raakvlakken, maar ook over hoe zij zich staande houdt in deze tijden van crisis.

Kijk dus vooral mee en stel je vragen aan ons of Trudy via de comments op Facebook. Wil je zelf in de uitzending komen, deze of een andere editie, log dan op de genoemde tijden in via onderstaande link naar onze lobby.

 

FB-Live

 

Naar de lobby
 

Bovenstaande knop redirect naar deze link: https://app.belive.tv/3435/guest en brengt je in de lobby van onze digitale studio. Je bent daarmee nog niet meteen live, maar je kunt wel al meepraten via chat en audio. Wanneer jij dit aangeeft, kunnen we je er in de uitzending ook in beeld bijhalen. Inchecken kan via smartphone of ander device met camera.

Alle live-events, workshops en bijeenkomsten zijn afgelast tot nader order. Zoals gezegd gaan we online verder met ondertsaand uitzendschema:

 • woensdag 18 maart
 • vrijdag 20 maart
 • maandag 23 maart
 • woensdag 25 maart
 • vrijdag 27 maart
 • maandag 30 maart
 • woensdag 1 april
 • vrijdag 3 april
 • maandag 6 april

We gaan telkens om 20:00 uur Live via onze FB-pagina. Uitzendingen zijn later terug te kijken via FB, Youtube en onze website. 

Blogplatform

Oproep: Schrijf mee! Mocht je je niet geroepen voelen om Live mee te praten en schrijf je liever, blog dan mee via ons blogplatform. Wil je hulp bij het plaatsen, mail dan jouw tekst aan ons door.ste Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.