Over mijn spirituele ervaring

Schoolnieuws #53

 

Beste bezoeker,

Vakantie kan ook betekenen: langs de IJssel zitten, je laptop openklappen en eens op je gemakje aan de wekelijkse nieuwsbrief van de School voor Eenzijn gaan zitten.

Tijdens dit ontspannen moment blik ik graag even terug op de Ademwerk cirkel van Sabine van afgelopen vrijdag in Pand Zuidwest. Van tevoren werd gevraagd met welke intentie ik erin ging en ik vertelde te hopen op een spirituele ervaring; zelf niet goed wetende wat ik hiermee bedoelde.

Het spirituele is voor mij iets dat voorbij het tastbare gaat en ik kan je vertellen dat de ervaring zelfs ver voorbij het uitlegbare ging. Laat ik toch een poging wagen.

Na wat diepe en versnelde ademteugen raakte ik al snel los van mijn ‘kleine zelf’. Het bloed en zuurstof – de levensenergie – verspreidde door heel mijn lichaam: van teen tot kruin tot in mijn vingertoppen. Na kort lam te zijn gelegd door deze energy boost, met tintelingen over mijn gezicht en in mijn handen, tranen langs m’n wangen, kwam ik overeind en waande mij een god temidden van een eenheid die wij als groep vormden.

Bij een van de deelnemers voelde in een intens verdriet komen waartoe ik mij – of mijn energie, of de energie – zich aangetrokken voelde. Mijn handen waren extreem geladen; ze voelden vol. Terwijl zij – naar mijn gevoel – worstelde met dezelfde energie, bleef ik naar haar gericht, tot op een geven moment de overgave kwam, ze losliet en het volle gevoel in mijn handen verdween.

Daarna was er bij mij rust en blijmoedig vredige ontspanning. Na afloop vertelde ze dat er bij haar ook een rust was ontstaan en dat ze zelfs even helemaal ‘weg’ was.

Welke woorden ik ook aan de ervaring geef, voor mij was het wederom een bewijs van ons ‘eenzijn’. Ik wil wat er gebeurde niet aan mezelf toeschrijven, aan de anderen in de groep of aan de degenen die ons begeleidden (hoewel ik de laatstgenoemden wel enorm dankbaar ben voor deze ervaring). Het was een samenspel van energieën, ieder met eigen vreugden en pijnen, maar allen verenigd in het goddelijke en ondeelbare Zijn.

Sander & René | Founders van de School

P.S. Info over alle komende eenzijnsbevorderende activiteiten vind je verder in deze nieuwsbrief. Vergeet ook niet hier een kaartje te kopen voor het South West Summer Fest op zaterdag 15 augustus bij ons in het Pand!

In dit Schoolnieuws

  • Leerweg 5 & 6 september
  • South West Summer Fest
  • Inschrijven schildercursus
  • SchoolPoll week 32
  • Schoolagenda
  • Blogplatform

Leerweg 5 & 6 september

Onze leerweg is, net als de materie die we daarin behandelen, lastig in woorden uit te drukken. Vandaar ook dat we oefeningen bedenken, zoals we er afgelopen vrijdag ook een hebben gedaan, waarin bepaalde concepten invoelbaar worden.

Het is daarom echt een ervaring. In een vol weekend dompelen we onszelf onder in super boeiende lessen over menselijke emoties, gedragingen en gedachten en waar ze vandaan komen. We onderzoeken alles zowel op individueel niveau als op groepsniveau; om uit te komen op existentiële ‘waarheden’ rondom eenzaamheid en eenzijn.

We hebben je er graag bij. En we bieden hem nu tijdelijk aan tegen hetzelfde gereduceerde tarief als Unlock, Open up! (onze gedigitaliseerde leerweg)*

Wanneer: zaterdag en zondag 5 & 6 september, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: Nu €225,- *

* Gelijk aan actietarief zoals opgesteld voor Unlock, Open up! n.a.v. ons eenjarig bestaan. Loopt tot 1 september.

Over de leerweg

 

South West Summer Fest

Kom zaterdag 15 augustus langs in het voormalig V&D pand op de Leyweg in Den Haag voor een dag ontspanning en inspiratie. Dit festival wordt georganiseerd door de ondernemers uit Pand Zuidwest. Zij zijn een bonte verzameling aan creatieve starters die tijdelijk in dit pand aan het werk zijn.

Tijdens dit festival verzorgen zij workshops, demonstraties en andere activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Een ideaal moment dus om er alleen, samen met je partner of met het hele gezin tussenuit te gaan deze zomer vlak na de lockdown.

Inclusief verzorgde lunch en met je kaartje maak je kans op een van de producten of diensten die na afloop worden verloot. Check deze link of de knop hieronder voor meer info en het programma.

Festivaltickets

 

Inschrijven schildercursus

Let op: Nog maar een plek vrij!

Founding Member van het eerste uur Ineke Majoor zal in Pand Zuidwest de cursus Schilderen vanuit de bron geven. In vier avonden neemt ze je mee in het ‘Grote verhaal’ dat wij met elkaar delen en is er ruimte voor ieders eigen verhaal.

Het doel is niet om een prachtig kunstwerk te maken. We verbinden ons kleine verhaal, de wereld van vormen, met het grote verhaal waar we deel van uitmaken. – Ineke

Wanneer: woensdagavond 5, 12, 19 en 26 augustus, van 19.30 tot max. 22.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: € 50,= voor niet-leden van de School voor Eenzijn*

*Ben je lid? Reply dan op deze mail en we sturen je een kortingslink.

Tickets en info schildercursus

 

SchoolPoll week 32

Daar is-tie weer: de SchoolPoll; een wekelijkse vinger aan de pol(l)s van de School Community. Soms door een daadwerkelijk poll waarin je met een klik op de knop kunt aangeven wat je vindt aan de hand van een vraag. Soms door een stelling waarop je geheel vrij kunt reageren.

In de filosofie van de School staan twee begrippen centraal: Ego en Awareness. Het concept Ego hebben we in de afgelopen weken verkend en staat, zoals gezegd, aan de veroorzakende kant van eenzaamheid. Awareness vertegenwoordigt het licht in onze filosofie; het is een totaal ervaren van verbondenheid met alles en iedereen en staat daarmee het dichtst bij Eenzijn. Iedereen kent momenten dat alles is zoals het moet zijn, dat je helemaal senang bent met wie en wat je op dat moment bent en waarin je Ego even niet meer bestaat of ter zake doet.

Hoe vaak ervaar jij momenten van Awareness?

Ook deze week nodigen we je uit om vooral in de comments te laten weten wat je hiervan vindt en wat je bezighoudt. Gebruik de comments om je antwoord te nuanceren of om antwoorden van anderen te reageren.

Reageren op de Poll

 

Pand Zuidwest gaat door!

De kogel is door de kerk: we gaan verhuizen naar de eerste verdieping en mogen dus gebruik blijven maken van dit super toffe pand. Geef je op voor een van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

5 & 6 september 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
15 augustus – South West Summer Fest
5, 12, 19 en 26 augustus – Schilderen vanuit de bron

Volledige Schoolagenda

 

Schoolplein

Oproep: Doe mee!

Laatste Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.