School voor Eenzijn in Trouw

Anna Paans schreef als freelance journalist een stuk over eenzaamheid voor Trouw. Haar interesse begon toen zij een briefkaart van vereniging Humanitas op de deurmat vond waarin ze haar vroegen of alles goed met haar gaat? Het achterliggende idee is om te zien of mensen niet vereenzamen achter hun voordeuren.

De zoektocht bracht Anna uiteindelijk ook bij de School voor Eenzijn. Want eenzaamheid gaat niet alleen over ouderen en daar kan mede-oprichter Sander Ritman over meepraten.

Om het artikel gepubliceerd te krijgen, had wat voeten in de aarde. Want aanvankelijk was de redactie van mening dat eenzaamheid onder ouderen speelt en niet bij jongeren. Ze vertelden Anna letterlijk dat die jongen zich eigenlijk maar aanstelt met zijn verhaal.

Er is dus nog genoeg werk te doen om het taboe rondom eenzaamheid onder alle leeftijden en in alle lagen van de bevolking te doorbreken.

Lees hier het artikel

En mocht je je juist wel herkennen in het verhaal van Sander, René of een van de mensen die hebben deelgenomen aan onze leerweg. Word dan lid en sluit je aan bij onze beweging voor échte verbinding. Niet omdat we zielig zijn, maar juist omdat we moedig onze kwetsbaarheid tonen en daarvan leren. Dat is geen kinderachtige aanstelleritus, maar volwassen het leven tegemoet treden.

 

Ik sluit aan!