Terug naar Verbinding

Nieuws #80

Hoi << Test First Name >>,

Veel mensen vragen ons of we de drukte wel aankunnen. De lockdown zal er immers wel voor zorgen dat eenzaamheid toeneemt en dus zullen meer mensen – letterlijk en figuurlijk – verlichting zoeken. Maar niets is minder waar!

Niet dat we om werk verlegen zitten. Maar er is een fundamenteel verschil tussen wat de meeste eenzaamheidsinitiatieven doen en wat wij in de wereld zetten. Zie het vooral als een verschil tussen de lange en de korte termijn.

Velen richten zich bij eenzaamheidsgevoelens op het zoeken van meer of andere contacten. Maar wij keren juist eerst naar binnen. De patronen die zich daar hebben vastgezet, dragen immers voor een belangrijk deel bij aan het feit dat we ons eenzaam voelen.

Mensen die nú last hebben van de lockdown en zich eenzaam voelen, realiseren zich dat wellicht nog niet en zullen zich dus niet meteen aangesproken voelen door de taal van de School. En dat is niet erg.

Acute problemen probeer je over het algemeen eerst uit de weg te ruimen met acute oplossingen. Maar ons valt op dat ook daar een gat zit tussen wat mensen zoeken en wat er te vinden valt.

Het logisch als je eerst je heil zoekt bij een huisarts of een psycholoog. Maar de laatste tijd vinden juist veel professionals uit de psycho-medische hoek hun weg naar ons. En dat betekent nogal wat!

Wat ze ons vertellen is dat er in hun veelal academische wereld geen ruimte (genoeg) is voor het gesprek over emoties, zingeving en spiritualiteit. Juist degenen die anderen zouden willen helpen die kampen met negatieve gevoelens, lopen zelf tegen de beperkingen van hun werkveld aan.

Juist daarom blijven wij trainingen, workshops en lezingen geven over waarom het omkeren van eenzaamheid begint met het aangaan van het gesprek met jezelf. Ons volgende webinar is zelfs speciaal voor deze mensen.

René | Mede-oprichter School voor Eenzijn

Uitgelicht

Webinar: Terug naar Verbinding

Op woensdag 3 maart van 19.00 tot 20.00 uur organiseert de School voor Eenzijn  een webinar voor professionals die zichzelf en het contact met anderen niet willen verliezen in een steeds verder rationaliserende wereld.

In het contact met onze cliënten, klanten, collega’s, opdrachtgevers en/of werkgevers lijkt de menselijke maat steeds verder weg te raken.

Je voelt je soms een nummertje en er lijkt een taboe te heersen op het uitspreken van gevoelens.

Dit kan ten koste gaan van een gevoel van verbondenheid.

Dit is jammer en zeker niet nodig.

Het kan stress opleveren en jezelf steeds meer in je hoofd plaatsen.

Dit terwijl je juist een gevoelsmens bent.

Wanneer je gewoon jouw gevoelige en empatische zelf kunt zijn, kun je er ook voor anderen zijn.

Dit weet je al, alleen ben je het soms even kwijt.

Hoe zou het zijn wanneer je hier veel meer bij kunt blijven?

Wanneer je gewoon de ontspannen en zelfverzekerde versie van jezelf bent?

Dat maakt jouw leven een stuk aangenamer en het stelt je in de positie om er ook optimaal voor anderen te kunnen zijn.

In dit webinar nemen Ervaringssprekers en Hoofdbrekers Sander & René je mee op reis uit het hoofd.

Daar naar waar we met elkaar verbonden zijn!

Geef je snel op! Want er is maar plek voor maximaal 8 professionals, zodat we de intimiteit van het contact kunnen waarborgen.

Wil je ons webinar bijwonen? Dat kan geheel kosteloos! Aanmelden kan via de knop hieronder.

Ik doe mee aan Terug naar Verbinding

RedX Loneliness Maastricht

Vorige week schreef ik hier al dat Sander en ik als keynote speakers deelnamen aan een evenement voor studenten in Maastricht.

Het RedX Loneliness evenement vond afgelopen donderdag geheel online plaats. De samenwerking tussen de Limburgse studentendesk en het Rode Kruis zorgden voor een groot publiek dat ons zowel via Zoom als You Tube zagen spreken.

De reactie die de organisatie ons na afloop stuurde wil ik jullie niet onthouden 🙂

“Beste Sander en Renée,

Ik wil jullie, namens ons bestuur, allebei nog hartelijk bedanken voor de gezellige en leerzame avond! We hebben met veel bewondering geluisterd naar jullie mooie boodschap. Super leuk dat jullie je persoonlijke verhaal ook gedeeld hebben (zeker op zo’n grappige manier!). Het bespreekbaar maken van onze gevoelens omtrent eenzaamheid was een belangrijk doel voor ons en hoe zelfzeker en positief jullie gesproken hebben over dit onderwerp heeft erg geholpen.”

Wil je weten wat voor sprekersopdrachten wij de afgelopen jaren nog meer hebben uitgevoerd of wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik dan op de knop hieronder.

Sander en René als sprekers

De Grote Leerweg gaat van start!

De voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang. En oud-deelnemers aan de Kleine Leerweg hebben onze plannen al kunnen zien in de diverse webinars die we daarover hebben georganiseerd.

Nu hebben we eindelijk een definitieve startdatum: op zaterdag 3 april 2021 zal de eerste School Day van de Grote Leerweg een feit zijn!

Heb je eerdere info hierover gemist en ben je wel geïnteresseerd? Of was je aanwezig bij één van de webinars maar twijfelde je toen nog? Geen probleem, neem via onderstaande knop even contact met ons op en je bent er alsnog bij!

Ik doe mee aan/wil meer weten over de Grote Leerweg

Gratis Filosofisch Gesprek

Meer dan ooit hebben we behoefte aan contact. Maar dan wel écht contact graag. Een praatje over koetjes en kalfjes kunnen we met iedereen aangaan. En met de laatste roddels vullen we ook wel weer een uurtje.

Maar met wie voer jij eigenlijk wel eens een gesprek over hoe het écht met je gaat? Wanneer lukt het jou om een kwetsbaar verhaal over jezelf aan iemand kwijt te kunnen?

De School voor Eenzijn organiseert van alles. Maar laten we eens beginnen om gewoon met elkaar te praten! Voor iedereen die dat wel, bieden we een gratis Filosofisch Gesprek aan. Ons gedachtengoed leent zich daar uitstekend voor.

Je verdient het om tijd vrij te maken waarin jij jouw verhaal eens volledig kwijt kan. Dus gun het jezelf en plan je Filosofische Gesprek in via onderstaande knop.

Ik wil een Filosofisch Gesprek!

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe link

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.