Tijd voor het delen van verhalen

Schoolnieuws #72

Ha Schoolvolger,

We zeiden het vorige week al: het einde van het jaar nadert. De vermoeidheid sluipt erin. Verhalen raken verdraaid.

De oplettende lezer heeft dat natuurlijk in de vorige nieuwsbrief meteen opgemerkt. Het bericht over de leerweg kwam niet helemaal goed over. Mede daarom verlengen we de eindejaars-kortingsactie. Hopelijk nu wel voorzien van de juiste informatie ūüėČ

Toch laten we ons niet stoppen door het aflopen van dit toch al bevreemdende jaar. We zijn nog volop bezig! Zo verkennen we mogelijkheden om onze filosofie over het voetlicht te kunnen brengen in de Haagse expat-community. En we zijn bezig met het voorbereiden van regelmatig terugkerende webinars.

Maar daarover volgend jaar meer. Nu eerst maar eens deze nieuwsbrief! En die staat bol van verhalen om te delen.

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • De ‘Launch Grote Leerweg’ nadert…
 • Gratis download om te delen
 • De Kleine Leerweg met extra korting (reprise)
 • Diabetes Solitudis¬†| Blog Ren√© op herhaling
 • Vacature vrijwilligerswerk
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Launch Grote Leerweg

De launch van de Grote Leerweg komt rap dichterbij. Zaterdag 19  december is het al zover. Er zijn al behoorlijk wat aanmeldingen binnen.

Heb jij je, als oud-deelnemer aan de Kleine Leerweg, nog niet opgegeven? Geen probleem! We kunnen nog steeds aanmeldingen aan, zonder dat we hoeven te tornen aan de Corona-maatregelen.

Nog even als reminder, waar ging het ook alweer over:

Vanaf 2021 starten we met een jaarprogramma met maandelijkse lessen die alle aspecten van de korte leerweg zullen verdiepen en verbreden. Daarmee vervullen we de wens van veel oud-deelnemers die aangaven dat ze niet wilden stoppen met leren na de korte leerweg.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de lessen in het jaarprogramma dezelfde bijzondere en intieme sfeer hebben als je gewend bent van de leerweg die je al hebt gevolgd.

Tijdens de lancering geven praktische informatie over de inhoud, voorwaarden, kosten en data van de Grote Leerweg. En we geven alvast een proeve van wat je mag verwachten tijdens de maandelijkse bijeenkomsten. Alle reden dus om te zorgen dat je bij bent. Zeker omdat we je als oud-deelnemers willen bedanken voor hun eerdere deelname met een bijzonder scherpe introductie-aanbieding!

Wat:¬†‚ÄėLaunch Grote Leerweg‚Äô
Wanneer: zaterdag 19 december van 10.00 to 13.00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude V&D-gebouw) aan de Leyweg 924 in Den Haag

Zoals gezegd is de lancering van de Grote Leerweg kosteloos toegankelijk voor oud-deelnemers aan de korte leerweg. Je hebt als het goed is al een persoonlijke uitnodiging in je mailbox ontvangen. Mocht die echter aan je aandacht ontsnapt zijn of in je spam terechtgekomen, klik dan op de knop onder dit bericht om je aan te melden.

Ik ben bij de Grote Leerweg Launch!

Gratis download om te delen

De decembermaand is bij uitstek een maand van delen. Daarbij kunnen wij uiteraard niet achterblijven.

Veel mensen die we spreken vragen ons naar de achtergrond van de School voor Eenzijn. “Wie zijn jullie dan, dat je dit initiatief hebt opgezet?” of “Hoe is het zo gekomen?”.

Laten we daar nu een prachtig antwoord op hebben! Ons verhaal hebben we vastgelegd in een e-book. Zo hoef je niet te wachten tot een volgende gelegenheid waar we spreken of waarbij je het ons zelf kan vragen.

Ben je benieuwd? Klik dan op de knop onder dit bericht om het e-book te bekijken. Voel je ook vrij om het zelf weer met anderen te delen. Ik kan je niet garanderen dat het voor iedereen een mooi verhaal voor onder de kerstboom is. Maar het thema past uitstekend bij het jaargetijde.

Download gratis ons e-book

De Kleine Leerweg met 150 euro korting!

Vorige week ging het even mis qua communicatie met dit bericht. Maar niet getreurd, de eindejaarsactie loopt nog steeds! Er is zelfs nog een (1!) plek in de leerweg van 12 en 13 december.

Velen gingen je al voor in het volgen van onze leerweg. Stuk voor stuk gunden ze zich het herstel van de verbinding zelf. En daardoor met alles en iedereen. Klik hier maar eens en kijk onderaan de pagina wat ze daar over zeiden.

Nu heb je nog een extra reden om de laatste stap te zetten om mee te doen. We geven deze maand een korting op een korting! Deelname is eigenlijk 375 euro, was in november 275 euro en nu in december 225 euro!  Dat is dus 150 euro korting!

In een heel weekend nemen we je mee in onze filosofie aan de hand van onze eigen verhalen, jouw verhaal en de verhalen van de andere deelnemers.

Echte levensthema’s vormen dus de basis voor twee dagen lang leren over existenti√ęle eenzaamheid en het ervaren van ultieme verbondenheid.

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin¬†verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofie√ęn en technieken die te allen tijde¬†praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

De laatste leerweg van 2020 volg je nu voor slechts 225 euro. Tip: als je in de toekomst mee zou willen doen, maar in december nog niet kunnen; je mag gerust de leerweg nu tegen het actietarief aanschaffen en volgend jaar deelnemen!

Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 december, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Kind aan Zee, Neptunusstraat 76 Den Haag (Scheveningen)
Kosten: nu tijdelijk 225,- euro

Wil je meer weten? Klik dan op de knop hieronder!

Kleine leerweg met 150 euro korting!

Diabetes Solitudis РBlog René op herhaling

“Eenzaamheid wordt door de samenleving in essentie gezien als probleem dat opgelost moet worden. Maar primair is het niets meer dan een emotie, een beleving van de werkelijkheid. Eenzaamheid zelf hoeft helemaal niet opgelost te worden, die hoort simpelweg bij het leven. Wat wel aangepakt kan worden is de mate van last die iemand daardoor ervaart of het ongewenste gedrag wat daaruit voortkomt.”

Soms drukt een blog zo precies uit waar we het over hebben, dat het jammer is dat hij uiteindelijk verdwijnt in de steeds groeiende lijst met nieuwe publicaties.

Daarom verdient de blog Diabetes Solitudis van Ren√© een reprise. Voor wie hem nog een keer wil lezen, of hem nog nooit gelezen heeft, neemt hij je mee op de zoektocht naar een goede metafoor voor wat existenti√ęle¬†eenzaamheid nu eigenlijk is en niet is.

Klik op de knop hieronder en lees de hele blog.

Diabetes Solitudis

Vacature Vrijwilligerswerk

Zoals je regelmatig in deze nieuwsbrief kunt lezen, timmert de School behoorlijk aan de weg. Zo slaan we altijd nieuwe wegen in.

In de komende periode gaan we, naast onze individuele benadering, op zoek naar opdrachten in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties. Ook daar willen we onze boodschap dat existenti√ęle eenzaamheid iets is waar we allemaal een verantwoordelijkheid voor hebben uitdragen.

Alle handen zijn hierbij welkom. Daarom hebben we op Den Haag Doet een vrijwilligersvacature geplaatst voor een opdrachtenwerver.

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om organisaties telefonisch uit te leggen waar de School voor staat en uit te zoeken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn? Leuk, dan hebben we jou nodig in team School voor Eenzijn!

Klik op de knop hieronder voor de vacature en om te reageren. Zowel leden van de School als andere ge√Įnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature opdrachtenwerver

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

19 december 2020 –¬†Launch Grote Leerweg
12 & 13 december 2020 –¬†Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.