Van vastdenker naar Hoofdbreker

Van vastdenker naar Hoofdbreker
Schoolnieuws #84

Hoi Schoolvoger,

Lang heb ik mezelf vastgedacht. Door krampachtig vast te houden aan wat ik dacht dat waar was, hield ik mezelf gevangen in mijn hoofd.

Ik kan je vertellen dat het behoorlijk eenzaam is in een vastgedacht hoofd. Niemand anders weet immers wat er zich in afspeelt. En alle pogingen om anderen dat duidelijk te maken mislukten. Na verloop van tijd probeerde ik dat ook niet eens meer.

Uiteindelijk begreep ik dat er maar één gedachte nodig was om de ban te breken: je hebt dat hoofd vaak helemaal niet nodig! Leren vertrouwen op intuïtie en meer luisteren naar wat ik nu écht wil en nodig heb bleek de opstap naar meer vertrouwen in mezelf.

Ik dacht altijd dat ik mijn hoofd brak over mijn vastgeroeste gedachtes. Maar een hoofd breekt pas écht open als je een klein beetje leert dwarsdenken. Dan ben je een ware Hoofdbreker!

René | Mede-oprichter School voor Eenzijn

Uitgelicht

SchoolPartner Hélène presenteert:

Hélène Verheije van Hélène’s Lifestyle is partner van de School voor Eenzijn. Ze heeft altijd in het wetenschappelijk onderzoek gewerkt maar liep daar tegen de beperkingen van de analytische wereld aan. Na een wake-up call besloot ze het roer om te gooien.

Hélène heeft een online cursusprogramma ontwikkeld, genaamd Escape Your Prison Mind. De lessen zijn geschikt voor iedereen die bezig is met het creëren van meer bewustzijn in het leven. En met name voor mensen die veel overdenken, die zich zorgen maken en stress ervaren door een overactief brein.

Gedurende 33 dagen neemt Hélène je mee in theorie en praktijkopdrachten over het vergroten van je bewustzijn. Meer informatie is te vinden op haar website. Let op: de website is Engelstalig maar de cursus is in het Nederlands.

Leden van de School voor Eenzijn en deelnemers aan de leerweg van de School krijgen 33% korting op de prijs van 33 euro voor deelname aan Escape Your Prison Mind! Vermeld ‘School voor Eenzijn’ in een aanmeldingsmail of als reply op de bevestigingsmail na aanmelding en de korting wordt verrekend.

Escape Your Prison Mind

Webinar: Terug naar Verbinding

Morgenavond, woensdag 10 maart, geven we weer een Webinar Terug naar Verbinding. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Onze webinars zijn onder meer gericht aan professionals die zichzelf en het contact met anderen niet willen verliezen in een steeds verder rationaliserende wereld.

Maar het webinar is net zo goed voor iedereen die zich herkent in de editorial van René en het aanbod van Hélène: je voelt je gevangen in je hoofd en wil de verbinding met je ware zelf en met anderen herstellen.

Wil je het gratis webinar bijwonen? Meld je dan even aan via de knop hieronder.

Ik doe mee aan Terug naar Verbinding

De Grote Leerweg

Goed, je spreekt de taal van de School, je weet waar je Ego jou in de weg zit en je snapt het effect van Awareness. Dat is wat Unlock, Open up! je heeft opgeleverd. Maar hoe hou je de inzichten die je opdeed en de ervaringen die je toen had levend?

Daar biedt de Grote Leerweg uitkomst voor! We verzorgen een jaarprogramma waarin je – samen met gelijkgestemden – écht kunt werken aan het bestendigen van jouw wensen en behoeftes in het leven.

Wij zorgen voor een gestructureerde aanpak en verdiepende lessen om te zorgen dat jij de meest authentieke versie van jezelf kunt zijn én blijven.

De Grote Leerweg zal online van start gaan na een eerste kennismakingssessie in de eerste week van april 2021.

Wil je meer weten of je aanmelden voor het jaarprogramma? Maak dan een belafspraak via de knop hieronder.

Tribes – Blog van René

In zijn nieuwste blog legt René uit dat de manier van hoe je de mensen om je heen beschrijft voor een groot deel bepaalt hoe verbonden je met ze voelt.

“Ik denk in ronde beelden. Ik praat liever over mensen om me heen in plaats van geliefden te hebben die achter je staan. Er schuilt voor mij gelijkwaardigheid in. Het maakt connectie met alle inzittenden van de cirkel mogelijk en heeft daarmee iets tribaals.

Zie deze blog dan ook als een uitnodiging. Mijn tribe is nooit af of vol. Voel je je gelijkgestemd met wat ik betoog of ben je om een andere reden aangetrokken tot mijn kringetje: je bent meer dan welkom om je aan te sluiten. We zullen je de warmste plek bij het vuur geven!”

Klik op de knop onder dit bericht om de hele blog te lezen.

Tribes – Blog van René

Een volgend tipje van een toekomstige sluier

‘Een tipje van een toekomstige sluier’. Een vage titel voor een vaag bericht… Vanaf nu zullen we je stukje bij beetje inlichten over een fantastisch nieuw aanbod van de School voor Eenzijn!

Vorige week gaven we heel weinig informatie weg. Ok, een en ander vindt plaats in oktober. Maar ja, dat is nog ver weg. Tijd om de gedachten iets verder te prikkelen dus…

Wat er in oktober gaat gebeuren, heeft alles te maken met het ‘Find your tribe’-thema waar de blog van René hierboven over gaat. Maar dan wel over de praktische uitvoering daarvan.

De vraag wanneer is inmiddels beantwoord. Nu nog het hoe, wat en waar… Volgende week wordt de sluier weer iets verder opgetild.

Gratis Filosofisch Gesprek

Meer dan ooit hebben we behoefte aan contact. Maar dan wel écht contact graag. Een praatje over koetjes en kalfjes kunnen we met iedereen aangaan. En met de laatste roddels vullen we ook wel weer een uurtje.

Maar met wie voer jij eigenlijk wel eens een gesprek over hoe het écht met je gaat? Wanneer lukt het jou om een kwetsbaar verhaal over jezelf aan iemand kwijt te kunnen?

De School voor Eenzijn organiseert van alles. Maar laten we eens beginnen om gewoon met elkaar te praten! Voor iedereen die dat wil, bieden we een gratis Filosofisch Gesprek aan. Ons gedachtengoed leent zich daar uitstekend voor.

Je verdient het om tijd vrij te maken waarin jij jouw verhaal eens volledig kwijt kan. Dus gun het jezelf en plan je Filosofische Gesprek in via onderstaande knop.

Belafspraak inplannen
Ik wil een Filosofisch Gesprek!

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe link

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.