Van wens naar werkelijkheid

Van wens naar werkelijkheid
Schoolnieuws #91

Hoi Schoolvolger,

Ja, we zijn eindelijk begonnen! Het jaarprogramma is gestart en de eerste sessie was er meteen een om in te lijsten.

Het is natuurlijk altijd maar afwachten of de lessen die je bedacht hebt ook in de praktijk blijkt te werken. En eerlijk gezegd, dat kunnen we na die eerste paar uurtjes nog lang niet zeggen. Maar het enthousiasme onder de deelnemers is er in ieder geval.

Is het misschien leuk om jullie iets meer te vertellen over de methodiek van het jaar programma? Ja, natuurlijk is dat leuk 🙂

We hebben ons deze keer laten inspireren door het werk van Marinus Knoope. Hij betoogt dat een wens een voorbode is van de potentie om die wens werkelijkheid te maken, net zoals in een zaadje de vruchten van een fruitboom al besloten liggen.

Knoope beschrijft het natuurlijke verloop van lekker fantaseren over wat je zou willen beschrijven naar het realiseren ervan; van wens naar werkelijkheid. En niet geheel toevallig lijkt wat hij beschrijft heel erg op het traject wat we zelf bewandelen.

Tegelijkertijd merken we zelf dat het leven vanuit Awareness – zoals we mensen leren in Unlock, Open up! – vraagt, nee bijna smeekt om richting. Het verbinden van een hoger doel aan je hervonden zelf is nóg veel waardevoller dan het genieten van de rust alleen.

In het jaarprogramma combineren we dus het beste van beide werelden: het bestendigen en uitbouwen van je leven vanuit Awareness én van daaruit de natuurlijke weg naar het realiseren van je groots(t)e wensen bewandelen.

René | Mede-oprichter School voor Eenzijn

Uitgelicht

School voor Eenzijn Playlist

Het is meivakantie. Tijd dus voor ontspanning! Wisten jullie dat de School een eigen playlist heeft op  Spotify?

Alle nummers in de School voor Eenzijn Playlist zijn op de een of andere manier gelinkt aan de thema’s waar onze trainingen over gaan.

Soms omdat de tekst hier overduidelijk over gaat, of dat de titel verwijst naar een aspect van ervan. Weer een andere keer omdat het liedje simpelweg de sfeer ademt die wij associëren met Eenzijn. De lijst is samengesteld door onszelf en met de inbreng van founding members, oud-deelnemers en mensen die ons al langere tijd volgen.

Dus als je de komende twee weken even een keer achterover zakt op je bank om even te ontspannen, doe dan even je oordopjes in en geniet van onze playlist door op de knop hieronder te klikken.

School voor Eenzijn Playlist op Spotify

De eenzaamheid van George Floyd – reprise

Afgelopen week werd in Amerika de agent die betrokken was bij de dood George Floyd schuldig bevonden door een jury. René schreef daar destijds een blog over. Deze week plaatsen we dat blog nog een keer, omdat het thema niet van de agenda mag verdwijnen.

‘De ophef die is ontstaan na de dood van de Amerikaanse George Floyd, doet me steeds meer nadenken over mijn eigen rol in deze strijd. Natuurlijk ben ik tegen racisme of welke andere vorm van discriminatie dan ook. Maar ik geef daar niet actief uiting aan. De beelden die dagelijks op het nieuws voorbij komen van over de hele wereld ontroeren me en maken me ongemakkelijk maar ik voel me niet geroepen om naar het Malieveld te trekken en te gaan demonstreren. Hoe komt dat?’

Lees de hele blog via de knop hieronder.

Lees de hele blog van René

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe link

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.