Vooraankondiging: Unlock, Open up!

Afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de omschakeling naar meer digitaal aanbod. Wat dit inhoudt, doen we tijdens deze uitzending uit de doeken en vertellen we:

– Hoe onze leerweg eruit gaat zien in deze quarantaine-tijd

– Hoe we onze lidmaatschapsstructuur zullen omgooien

– Hoe we theorie en praktijk in verschillende trajecten onderbrengen

– Waarom je je absoluut zou moeten aansluiten bij de School voor Eenzijn

Ook doen we een Early Bird voorstel voor deelname aan onze allereerste digitale cursus: Unlock!

Over Unlock, Open Up! 

Het Coronavirus dwingt ons tot een pas op de plaats. Heel veel dingen die we voor lief namen, zoals naar je werk gaan, feestvieren en bij elkaar komen voor de gezelligheid, zijn weggevallen. Door het verdwijnen van deze gewoonten en gebruiken, worden we meer dan ooit geconfronteerd met ons eigen denken. En dat maakt soms eenzaam! 

Veel mensen voelen van daaruit de behoefte om de deur uit te gaan en het contact met anderen op te zoeken. Helaas, dit mag onder de huidige overheidsrestricties niet; we zitten in een intelligente Lockdown. 

Hoe dubbel het misschien ook klinkt, maar sommigen van ons ervaren juist nu meer vrijheid dan ooit tevoren. We moeten minder, er is meer rust en ons hoofd loopt niet over van zorgen. Dit bewijst dat niet iedereen op slot zit. De deuren van horeca en festivals mogen dicht zitten, maar de deur naar innerlijke rust kan worden opengezet. 

Alleen, waarom lukt de een dit wel en de ander niet? Dit komt volgens ons omdat de een meer aanleg heeft voor gevoelens van eenzaamheid dan de ander en/of omdat het sommigen ontbreekt aan de juiste kennis en inzichten. Aan dat laatste kun je iets doen; namelijk leren. 

De School voor Eenzijn biedt daarom nu het online programma: Unlock, Open up! 

Je leert hierin niet alleen hoe je jezelf van het slot haalt – uit belemmerende gedachten en patronen – maar ook hoe je jezelf openstelt voor het leven. 

We hebben deze digitale variant op onze leerweg in tweeën gesplitst door de theorie los te koppelen van de praktijk. Het theoriegedeelte heet nu Unlock: een digitale cursus die je geheel zelfstandig en op eigen tempo kunt volgen via een aparte leeromgeving op onze website. De lessen zullen voornamelijk bestaan uit video’s, korte teksten en aanvullende cheat-sheets en links naar (reflectie)oefeningen en verdiepend materiaal op de behandelde stof.

Open Up! is de follow up. Het praktijkgedeelte van de leerweg. Hierin ga je aan de slag met jouw eigen belemmerende gedachten en patronen via een individueel of groepstraject. Dit zal zolang de strenge overheidsrestricties gelden via Zoom (video-bijeenkomsten) gebeuren.

Geef je nu alvast op voor Unlock!

Wanneer je voor aanstaande maandag 4 mei om 20:00 uur per mail (info@schoolvooreenzijn.nl) aangeeft de cursus te willen volgen, ontvang je een Early Bird korting. De cursus zal uiteindelijk 125 euro gaan kosten, maar rond ons eenjarig bestaan bieden we hem voor 75 euro aan. Als Early Bird ontvang je echter een inlog naar de cursus voor 49 euro.

Na afloop van deze digitale cursus: 

  • Heb je meer zelfvertrouwen 
  • Ben je je meer bewust van de invloed van je eigen denken op je gemoed 
  • Heb je technieken geleerd die je helpen tot rust te komen 
  • Heb je meer inzicht in wie jij werkelijk bent 
  • Heb je minder eenzaamheidsgevoelens en ga je makkelijker het contact met jezelf en anderen aan