We zijn weer vrij!

Schoolnieuws #66

Ha << Test First Name >>,

We zijn weer vrij! Sander en ik hebben ons door de verplichte 10 dagen quarantaine geslagen. Gelukkig hebben we beide geen klachten ontwikkeld en zijn we dus zo goed als gegarandeerd virusvrij.

Alle vrijheid dus om verder te gaan met onze grootste plannen. Op de achtergrond voeren we gesprekken met allerlei mensen en organisaties. Steeds meer mensen onderkennen het belang van het herkennen en erkennen van gevoelens van eenzaamheid. Niet in de minste plaats omdat ze het zelf ondervinden. Een mooi voorbeeld daarvan vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Wij bouwen intussen verder aan onze doelstelling: ervoor zorgen dat eenzaamheid in zichzelf durven te herkennen en benoemen én ze het pad te wijzen naar het omkeren van die emotie en het ervaren van ultieme verbondenheid.

Ook Pand Zuidwest is vanaf vandaag weer open. Dat betekent dat de School Night aanstaande vrijdag door kan gaan. Toch kiezen we er voor om in deze lastige tijd de School Night in zijn geheel digitaal aan te bieden. In deze nieuwsbrief lees je onder meer wat het thema deze keer is en hoe je er bij kunt zijn.

Sander & René | Founders van de School 

In dit Schoolnieuws

 • Toegang tot de School: Unlock, Open Up!
 • Een goudvis tegen eenzaamheid – Column van ZIhni Özdil
 • School Night, thema: meditatie
 • Ademwerkcirkel van Studio Liefde
 • Leerweg 7 & 8 november
 • Schoolagenda
 • Schoolplein

Toegang tot de School: Unlock, Open Up!

Onze leerweg, die luistert naar de naam Unlock, Open Up!, is en blijft de toegang tot de School voor Eenzijn. Hier maak je kennis met onze kijk op eenzaamheid en die filosofie die wij er hierover op nahouden. We leggen je uit waar eenzaamheid vandaan komt, hoe je het in jezelf herkent, erkent en omkeert en waar er altijd ruimte is om verbondenheid te ervaren.

We beloven je niet dat je na het volgen van de leerweg verlicht en getransformeerd naar huis kunt en nooit mee last zult hebben van eenzaamheid. Maar wel dat je er beter mee overweg kunt en hoe je het snelle pad naar ultieme verbondenheid kunt leren bewandelen.

Dat is, gezien de tweede lockdown, misschien wel actueler dan ooit. Dus voor alle duidelijkheid, wat levert jou deelname aan onze leerweg nu precies op?

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

Ook nu we allemaal weer zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het mogelijk deel te nemen. We bieden Unlock, Open Up! in allerlei varianten aan. Geheel live, geheel online of een combinatie daarvan. En er is een extra reden om dat juist nu te doen: tot en met 31 december volg je Unlock, Open Up niet voor 375 maar slechts 275 euro.

Wil je je aanmelden, meer weten of alvast de eerste online module gratis bekijken? Klik dan op de knop hieronder!

Unlock, Open Up!

Een goudvis tegen eenzaamheid

De School voor Eenzijn heeft niet het alleenrecht op het thema eenzaamheid. Integendeel; wij verkondigen juist dat deze basale emotie er een is die iedereen kent.

Toch wordt er in het maatschappelijke en wetenschappelijke discours bijna uitsluitend gesproken over ouderen als het gaat om dit thema. Het komt dus niet heel vaak voor dat iemand spreekt of schrijft over eenzaamheid bij iemand die vol in het leven staat. Nog bijzonderder is het wanneer die schrijver het heeft over zijn eigen gevoelens van eenzaamheid.

Dat is precies wat Zihni Özdil, voormalig kamerlid van Groen Links, historicus en columnist voor NRC, op 16 oktober deed met zijn column ‘Een goudvis tegen eenzaamheid’. Zijn eerlijke verhaal over wat de corona-maatregelen doen met zijn gevoelens van eenzaamheid kan je lezen via de knop hieronder.

Column Zihni Özdil

School Night, thema: meditatie

We hebben het al eerder aangekondigd: de volgende School Night vindt plaats op vrijdag 30 oktober om 20.00 uur. Gezien de huidige omstandigheden kiezen we er deze keer voor om de School Night volledig digitaal aan te bieden via Zoom.

Nog een reden daarvoor is dat onze gast van de avond, Founding Member Khaldoun Shehadeh, zelf ook alleen digitaal aanwezig kan zijn. Khaldoun is gespecialiseerd in meditatie vanuit de Tergar beweging dat zijn grondslag heeft in het Boeddhisme.

We zullen het met hem gaan hebben over ‘stilzitten’ en natuurlijk ook gezamenlijk gaan verkennen en ervaren wat dit met je kan doen. En uiteraard spreken we uitgebreid over hoe meditatie (al dan niet met de hoofdletter M) past in de filosofie van de School en hoe het zich verhoudt met gevoelens van eenzaamheid.

Ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd om op deze manier online kennis te maken met de School voor Eenzijn.

Wat: School Night
Te gast: Khaldoun Shehadeh
Waar: Via Zoom
Wanneer: vrijdag 30 oktober, 20:00 uur
Toegang: Gratis
Link naar de Zoom-meeting: https://us02web.zoom.us/j/85621703311?pwd=c3pzSU8xbEQzQkZuWXh3V3EwZXpsQT09
Meeting ID: 856 2170 3311
Password: 891712

Naar de Zoom-School Night

Ademwerkcirkel van Studio Liefde

Een van onze andere Founding Members is Sabine Wensink. Ze runt haar eigen praktijk in emotionele steun en begeleiding op basis van Gestalttherapie.

Na een geslaagde vorige editie bij ons in Pand Zuidwest, zal zij wederom een groep kennis laten maken of opnieuw laten ervaren wat ademhaling met je kan doen in haar Ademwerkcirkel.

Sander en ik hebben zelf meegedaan afgelopen keer. Sander beschreef zijn ervaring in dit nieuwsbericht. Op de eventpagina vertelt Sabine zelf meer over de ademcirkel (inclusief YouTube filmpje).

Uiteraard zorgt Sabine ervoor dat de Ademwerkcirkel volledig coronaproof kan plaatsvinden.

Wat: Ademwerkcirkel
Door: Sabine Wensink
Waar: Pand Zuidwest
Wanneer: vrijdag 13 november, inloop vanaf 18:30 uur, start om 19:00 uur
Toegang: 35 euro (excl. servicekosten) | leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschap (stuur een mail voor een kortingslink)

Tickets Ademcirkel

Leerweg 7 & 8 november

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

Wanneer: zaterdag en zondag 7 & 8 november, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: nu tijdelijk 275,- euro (geldig t/m 31 december 2020)

Meer info over de leerweg vind je hier

Aanmelden leerweg

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

30 oktober 2020 – School Night met Khaldoun
7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
13 november 2020 – Ademwerk cirkel van Sabine
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.