Why do we have to go through this all?

Ooit las ik een stuk van Freek de Jonge. Volgens mij was het één van zijn romans of verhalenbundels. Hoe het heette weet ik niet meer maar het was een emotioneel verhaal over het verlies van een pasgeboren kind. De zin uit dat verhaal die me altijd is bijgebleven is “Why do we have to go through this all? It is all ment to try us out!”.

Deze gedachte helpt me tot de dag van vandaag. En vandaag is hij misschien weer even iets actueler dan normaal; Corona is dan eindelijk toch dichtbij gekomen. Een van onze collega-ondernemers in Pand Zuidwest is positief getest op het virus. Helaas bleek dat pas ná de vrijdagmiddagborrel waarbij we op wellicht net geen anderhalve meter samen een biertje dronken.

Voor Sander en mij (en de rest van de ondernemers in Pand Zuidwest) betekent dat dus 10 dagen verplicht in quarantaine. Gelukkig heeft geen van de betrokkenen symptomen en voelen we ons allemaal kiplekker.

Net als tijdens de vorige lockdown, biedt het ons wel de kans om ons volledig te focussen op een oude wens van zowel jullie als onszelf; een vervolg op onze leerweg! We werken achter de schermen hard aan nieuwe plannen in deze richting. Maar daar vertellen we jullie de komende tijd veel meer over.

In de tussentijd is de leerweg, oftewel Unlock, Open Up!, nog gewoon te volgen. En om het veilig te houden kan dat zowel live (nou ja, na 27 oktober dan) als digitaal. Hieronder lees je er meer over.

Sander & René | Founders van de School

P.S. Je kunt je nog steeds inschrijven voor onze volgende School Night en de Ademwerk cirkel van Sabine. Aanmeldlinks staan in deze nieuwsbrief. 

In dit Schoolnieuws

 • Toegang tot de School: Unlock, Open Up!
 • Levenslied – Blog van René
 • Volgende Ademcirkel en School Night
 • Leerweg 7 & 8 november
 • Schoolagenda
 • Schoolplein 

Toegang tot de School: Unlock, Open Up!

Onze leerweg, die luistert naar de naam Unlock, Open Up!, is en blijft de toegang tot de School voor Eenzijn. Hier maak je kennis met onze kijk op eenzaamheid en die filosofie die wij er hierover op nahouden. We leggen je uit waar eenzaamheid vandaan komt, hoe je het in jezelf herkent, erkent en omkeert en waar er altijd ruimte is om verbondenheid te ervaren.

We beloven je niet dat je na het volgen van de leerweg verlicht en getransformeerd naar huis kunt en nooit mee last zult hebben van eenzaamheid. Maar wel dat je er beter mee overweg kunt en hoe je het snelle pad naar ultieme verbondenheid kunt leren bewandelen.

Dat is, gezien de tweede lockdown, misschien wel actueler dan ooit. Dus voor alle duidelijkheid, wat levert jou deelname aan onze leerweg nu precies op?

Na deelname aan onze leerweg zul je:

 • Beter weten wie je bent en welke kracht daarin verscholen ligt
 • Inzicht hebben in belemmerende gedachten en patronen
 • Kennis hebben gemaakt met zowel Oosterse als Westerse filosofieën en technieken die te alle tijden praktisch toepasbaar zijn
 • Weer meer de beste versie van jezelf zijn
 • Je bevrijd voelen

Ook nu we allemaal weer zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is het mogelijk deel te nemen. We bieden Unlock, Open Up! in allerlei varianten aan. Geheel live, geheel online of een combinatie daarvan. En er is een extra reden om dat juist nu te doen: tot en met 31 december volg je Unlock, Open Up niet voor 375 maar slechts 275 euro.

Wil je je aanmelden, meer weten of alvast de eerste online module gratis bekijken? Klik dan op de knop hieronder!

Unlock, Open Up!

Levenslied

In de nieuwste blog van René legt hij uit waarom mensen hem toch altijd gevraagd en ongevraagd hun levensverhaal vertellen, hoe introversie en extraversie gemakkelijk verward kunnen worden en wat dat over hem zegt.

“Het leven strooit met hints en aanwijzingen. Maar je moet ze wel herkennen. Heel lang deed ik dat niet. Gelukkig is de voorzienigheid geduldig en volhardend. Langzaam herkende ik patronen en vermoedde daar betekenis achter. Toch duurde het nog een tijd voordat ik doorzag wat het werkelijk betekende. Dat wachten op een vraag die niet gesteld wordt soms betekent dat je niet zo goed geluisterd hebt als je dacht”

Nieuwsgierig naar de rest? Klik op de knop hieronder om de hele blog te lezen.

Levenslied – Blog van René

Volgende School Night & Ademcirkel

Sommigen vroegen er al naar: wanneer is de volgende School Night? Bij deze staat hij gepland op vrijdag 30 oktober. En we doen hem in de stijl van Branoul zowel digitaal als fysiek. Te gast hebben wij Founding Member Khaldoun. Hij is gespecialiseerd in meditatie vanuit de Tergar beweging dat zijn grondslag heeft in het Boeddhisme. We zullen het met hem dan ook gaan hebben over ‘stilzitten’ en natuurlijk ook gezamenlijk gaan verkennen en ervaren wat dit met je kan doen. Als iemand haarfijn kan vertellen wat meditatie is, hoe het werkt en wat de uitwerkingen kunnen zijn, dan is het Khaldoun.

Wat: School Night
Te gast: Khaldoun (via videoverbinding)
Waar: Pand Zuidwest & Zoom
Wanneer: vrijdag 30 oktober, inloop vanaf 19:30 uur, start om 20:00 uur
Toegang: Gratis (wel van tevoren registreren)

Registreren School Night
De tweede datum die je kunt noteren is die van de volgende Ademwerk cirkel van Sabine. Na een geslaagde vorige editie bij ons in Pand Zuidwest, zal zij wederom een groep kennis laten maken of opnieuw laten ervaren wat ademhaling met je kan doen. René en ik hebben zelf meegedaan afgelopen keer. Mijn ervaring beschreef ik in dit nieuwsbericht en op de eventpagina vertelt Sabine zelf meer over de ademcirkel (inclusief YouTube filmpje).

Wat: Ademwerk cirkel
Door: Sabine Wensink
Waar: Pand Zuidwest
Wanneer: vrijdag 13 november, inloop vanaf 18:30 uur, start om 19:00 uur
Toegang: 35 euro (excl. servicekosten) | leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschap (stuur een mail voor een kortingslink)

Tickets Ademcirkel

Leerweg 7 & 8 november

De leerweg is de basis van onze community. Hierin zetten we onze filosofie uiteen en gaan we samen op zoek naar waar we in essentie met elkaar verbonden zijn.

Wanneer: zaterdag en zondag 7 & 8 november, beide dagen van 10 tot 17:00 uur
Waar: Pand Zuidwest (oude gebouw van V&D), Leyweg 924, Den Haag
Kosten: nu tijdelijk 275,- euro (geldig t/m 31 december 2020)

Meer info over de leerweg vind je hier

Aanmelden leerweg

Schoolagenda

Geef je op voor een of meer van onderstaande events, cursussen, bijeenkomsten of leerwegen en we zien je daar!

30 oktober 2020 – School Night met Khaldoun
7 & 8 november 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn
13 november 2020 – Ademwerk cirkel van Sabine
12 & 13 december 2020 – Fysieke leerweg School voor Eenzijn

Volledige Schoolagenda

Schoolplein

Oproep: Welk verhaal zou jij willen delen met ons? Stuur een link of schrijf een blog via onze site!

Externe Blogs

Onze Blogs

Alleen leden hebben toegang tot alle blogs, artikelen en de mogelijkheid zelf bij te dragen en te reageren.