Liefdesbrief aan mezelf

Hier lees ik mijn liefdesbrief aan mezelf voor tijdens de afsluitende retraite van ons Flaming Crane Traject. Dit is onderdeel van het belangrijke emotiewerk dat wij doen met onze deelnemers.

Lieve Sander,

Wat heb jij afgelopen jaar weer veel inzichten opgedaan. Je hebt jouw totemdier gevonden: de kraanvogel van 1 meter 89, en dat terwijl je stiekem 1 meter 87 lang bent.

De les moge duidelijk zijn: jij mag jouw ruimte innemen. Maar je hoeft je ook niet grotere voor te doen dan je bent. Je hebt meer dan genoeg aan jezelf. Er zit zoveel wijsheid in jou, maar ook oprechtheid en kwetsbaarheid.

Anderen hoeven jou niks te vertellen; je weet alles al, vertrouw daarop. De andere totemdieren mogen jou echter wel helpen. Geef ze die ruimte; blijf open staan en je zult verder groeien dan menselijke maatstaven kunnen meten.

Gisteren kreeg jij van Alex de uil aangereikt. Jij hebt buitengewoon zicht en gehoor en ziet en hoort daardoor meer dan anderen in de donkere dieptes van ons bewustzijn. Laat je niet verblinden door het licht: door al te hoge verwachtingen van jezelf en anderen.

René reikte jou diezelfde dag de leeuw aan. Jij bent een geboren leider. Dat weet je Sander; ja, jij bent een geboren leider. Je dwingt respect af met wie jij bent, niet door wat je zegt of doet.

De kraanvogel, met de eigenschappen van de uil en de leeuw, staat rechtop. Hij spreidt zijn vleugels wanneer nodig en bakent zo duidelijk zijn ruimte af wanneer er gevaar dreigt. Van ver ziet hij met uilenogen het gevaar, maar ook de kansen en mogelijkheden. 

Blijf goed om je heen kijken Sander. Blijf bij je centrum, bij wie je bent, te allen tijde! Blijf hier moeite voor doen: deze les heb jij allang geleerd, dus blijf hem je herinneren.

Van hieruit kun je ongekende dromen waarmaken. Van hieruit kun jij de leider zijn die anderen helpt de innerlijke vrijheid te vinden die jij allang hebt gevonden.

Hou je niet in Sander, wees jouw dierlijke zelf!

Een hele dikke kus en knuffel,

Master Crane