De totem van Yoran: de Surfende Schildpad

Mijn totem is de Surfende Schildpad. De Surfende Schildpad kenmerkt zich door zijn rustige en beheerste manier van doen. Hierdoor kan hij zich ‘al surfend op de wind’ goed manoeuvreren in een hectische wereld vol met prikkels, impulsen, afleiding en verleiding. De Surfende Schildpad staat dicht bij zichzelf en houdt zich staande op zijn surfplank op weg naar zijn doel met behulp van de wind. De Surfende Schildpad staat voor beheersing en kalmte van waaruit hij de actie en avontuur tegemoet kan gaan. De beheersing van het bewegen op de wind maakt dat hij plezier maakt, ontspannen is en zich vrij voelt en zelfverzekerd. 

Deze totem is voor mij ontstaan in een zoektocht naar rust en meer stabiliteit. De schildpad representeert voor mij de oude ziel die genoegen neemt met wie of wat hij is. Het aspect ‘surfen’ ontneemt voor mij het slome stigma dat op hem rust en onderstreept zijn verlangen naar avontuur, actie, beweging, uitdaging en vitaliteit. Het neemt mij terug naar het maken van plezier in het ‘windsurf walhalla’ van Sorobon beach op Bonaire gedurende mijn verblijf daar in 2007 en 2009. De Surfende Schildpad brengt mij dichter bij mijzelf. Hij doet mij realiseren dat ik deze totem al ben en niet nog hoef te worden. Dat idee geeft rust en een zelfverzekerdheid die niet te verwarren mag zijn met arrogantie. 

De oude ziel van de schildpad, zijn overtuigende beheersing van de surfplank in de wind en de glimlach op zijn gezicht kan anderen meenemen in zijn positieve energie. Zijn flow. Zij die op zoek zijn naar hun eigen totem  – bewust of onbewust – kunnen mij helpen om nog beter uiting te geven aan mijn totem. De totem van een ander  – of zijn of haar zoektocht daarnaar – kunnen mij inspireren. 

Motto van de Surfende Schildpad: “Go with the flow and show them what you got”.

Hogere doel van de Surfende Schildpad: Een ontspannen en zelfverzekerde staat van zijn die mij plezier geeft en anderen inspireert.

In Totem Stories vertellen deelnemers aan de trajecten van Flaming Crane over het vinden van hun totemdier of -symbool. Wil jij ook jouw totem vinden? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we je graag hoe wij je hier bij kunnen helpen. Druk op onderstaande knop om een belafspraak in te plannen.