De totem van Gytha: het paard

‘Ineens wist ik het: Mijn totem is een paard’. Een paard staat voor mij symbool voor zelfverzekerdheid, sensitiviteit, harmonie, vrijheid en levenskracht. Dit maakt dat hij zich overal op zijn gemak voelt. Zo niet, verplaatst hij zich daarheen waar het zich wel prettig voelt. Oftewel, een paard luistert ten alle tijden naar zijn innerlijke stem. Dit zorgt ervoor dat hij in verbinding staat met zowel de fysieke als de onzichtbare wereld, waardoor het in harmonie leeft met lichaam, geest en ziel. Dit zorgt voor levenskracht!

Een paard voelt zichzelf maar ook een ander goed aan. Het zijn sensitieve dieren, die anderen een spiegel kunnen voorhouden. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat hij goed in staat is anderen te helpen. 

Als je net als een paard ten alle tijden luistert naar je innerlijke stem, geeft dat de vrijheid om je eigen leven vorm te geven, om jezelf te kunnen zijn. De beste versie van jezelf! Dat is het doel waar ik naar streef. De beste versie van mijzelf is zelfverzekerd en luistert naar haar innerlijke stem waardoor het ontspannen, tevreden en energiek in het leven staat. 

Tijdens mijn persoonlijk leerproces waarin de School voor Eenzijn op dit moment een grote rol speelt, ben ik op zoek gegaan naar mijn totem, oftewel mijn krachtdier. Daar waar ik eerst actief op zoek was, kwam ik juist op het paard toen ik er even niet mee bezig was. Ik vroeg mijzelf af wanneer voel ik mij eigenlijk als een paard, met alle bijbehorende eigenschappen die ik er zelf aan ontleen? Het antwoord daarop was ‘Als ik paardrijd’. Nu rijd ik tegenwoordig eigenlijk bijna nooit meer paard, maar ik wil mij natuurlijk ook zo voelen in het dagelijks leven als ik niet letterlijk op een paard zit. Daarom is mijn totem een paard geworden! Deze totem draag ik dagelijks met mij mee in gedachten en helpt mij op weg naar de beste versie van mijzelf, waarbij ik de teugels zelf in handen heb om te kunnen galopperen in vrijheid, waarin ik mijn innerlijke wensen tot werkelijkheid laat komen.

In Totem Stories vertellen deelnemers aan de trajecten van Flaming Crane over het vinden van hun totemdier of -symbool. Wil jij ook jouw totem vinden? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we je graag hoe wij je hier bij kunnen helpen. Druk op onderstaande knop om een belafspraak in te plannen.