Wie ben ik nu écht? Masterchallenge!


Wie ben ik? Dé vraag die jíj́ moet zien te beantwoorden om afscheid te kunnen nemen van jouw innerlijk lijden

Zodat je voortaan ontspannen en vol vertrouwen jouw AUTHENTIEKE ZELF kunt zijn

Zonder jezelf gevangen te blijven houden zoals zoveel CREATIEVE ONDERNEMERS


WE NEMEN JE MEE NAAR EEUWENOUDE GEHEIMEN OVER DE KUNST VAN HET LEVEN

Op tal van vlakken ben je succesvol maar het succes levert je niet waar je ten diepste naar verlangt.

Diep van binnen wil je gewoon gelukkig zijn, kunnen genieten van de momenten waarop er niks gebeurd; kortom je wil kunnen zijn wie jij bent.

Wie ben ik? Jezelf deze vraag stellen is één ding, hem beantwoorden een tweede.

DIT ANTWOORD VINDEN IS HEEL BELANGRIJK. Want wanneer je door leeft met een gebrekkig besef van wie jij bent, vertoon je een gebrekkige versie van jezelf.

Dit uit zich in frustraties, zorgen, fysieke en lichamelijke pijn en onwenselijk gedrag naar jezelf en anderen.

Met als ultiem gevolg: een diep gemis, slechte verbinding met de mensen om je heen en EENZAAMHEID.

In deze 4-daagse Masterchallenge dagen we je uit de confrontatie met jezelf aan te gaan. Zodat je weer vrienden wordt met jouw échte zelf en daarmee met anderen en de wereld om jouw heen. Met name degenen die het dichtst bij jou staan.

Dit is wat je opnieuw gaat leren:

 • Bij je gevoel komen en blijven
 • Vertrouwen op je intuïtie
 • Focussen op wat voor jou belangrijk is
 • Belangrijke keuzes durven maken
 • Echt vrij ondernemen & leven
 • Je creativiteit optimaal in te blijven zetten
 • Ondernemen op jouw voorwaarden
 • Jezelf bevrijden, zodat je anderen kunt bevrijden
Wie ben ik op de bank


Onze missie is: om jou de échte vrijheid te laten ervaren en terug te vinden zodat je (weer) van betekenis kunt zijn voor jezelf, anderen en de wereld!


Zo ziet de 4-daagse Wie ben ik nu écht? Masterchallenge! er van dag tot dag uit:

Dag 1

19:00 – 20:30 uur

Tijd voor Egocide! Jij gaat jouw ongelooflijk grote EGO (ook al weet je dat nog niet) om zeep helpen, zodat:

 • Je niet de schuld blijft afschuiven op je omgeving, maar volledige verantwoordelijkheid neemt voor ál jouw acties.
 • Je niet langer slachtoffer bent van je eigen gedrag (en ook anderen niet), maar je eigen gedrag ontspannen aanstuurt.
 • Je niet langer zomaar wat doet of alleen voor succes, maar dat je handelt in lijn met wie jij écht bent.
 • Je jezelf en anderen niet blijft dwarsbomen met JOUW overtuigingen, maar vanuit overgave en kinderlijke nieuwsgierigheid het avontuur ‘dat leven heet’ aangaat.
 • Je je niet blijft vastklampen aan rollen die niet dienstbaar zijn aan hetgeen het leven nú van jouw vraagt, maar je eigen flexibele zelf herontdekt dat gewoon kan meebewegen zonder telkens leeg te lopen.

Dag 2

19:00 – 20:30 uur

Awareness: de toeschouwer. Op de tweede dag van de Masterchallenge leren we je:

 • Hoe niet samen te vallen met je emoties, maar ze te verwelkomen als welkome gasten die ook vanzelf weer verder trekken.
 • Hoe je kunt voorkomen om telkens jezelf en anderen te veroordelen (projectie!), maar met compassie leert kijken, wat je zachter en vriendelijker maakt.
 • De diepere geheimen van de oosterse filosofie achter dit principe: zodat je allereerst weet (vanuit het hoofd) en dit weten vervolgens transformeert naar WIJSHEID vanuit het hart door te gaan voelen en ervaren.
 • We nemen je mee in een visualisatie waarmee je weer ‘even’ terugkomt in een moment van jouw natuurlijke zelf. Bedenk: WE LEREN JE NIKS NIEUWS, DE WIJSHEID ZIT ALLANG IN JE EN DAT WEET JIJ DIEP VAN BINNEN. We helpen je alleen de verbinding met jouw natuurlijke zelf te herstellen.

Dag 3

19:00 – 20:30 uur

Mediatie met de hoofdletter M. Hoe je voortaan als levenskunstenaar in het leven kunt gaan staan. Dit gaan we vandaag oefenen:

 • Klassieke transcendentale meditatie waarmee je oefent in het aanschouwen van je gedachten en hoe je deze techniek kunt blijven inzetten; ook als je niet stilzit. Dit brengt je ontzettend veel rust, focus en fijne aanwezigheid met jezelf en anderen.
 • We bieden je een nieuw perspectief voorbij de filters waarmee je zelf doorgaans naar de wereld kijkt. Zodra je hier werkelijk voorbij weet te komen, zal jouw leven nooit meer hetzelfde zijn: in positieve zin.
 • We dagen je uit de nieuwe inzichten in de praktijk te gaan brengen en geven je opdrachten mee om dit uit te gaan voeren: Oefening baart kunst –> En nee, we beloven je geen transformatie over één nacht ijs.

Goed toepasbare kennis

Het heeft mij veel inzicht gegeven en met de kennis en het inzicht heb ik direct actie kunnen ondernemen. Het is goed toepasbaar.

Eva Muijzer - Millennial Coach

Flaming Crane
5
2022-03-27T20:09:23+02:00

Eva Muijzer - Millennial Coach

Het heeft mij veel inzicht gegeven en met de kennis en het inzicht heb ik direct actie kunnen ondernemen. Het is goed toepasbaar.
1
Flaming Crane

Dag 4: De Grand Finale die je absoluut niet mag missen –> Uit het hoofd in het Lichaam!

Let op, deze kan iets uitlopen, maar dat zal zeker niet zo ervaren worden 😉
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur

Wie ben ik Tai Chi

Op deze laatste dag ronden we de boel niet zomaar even af. We nemen je mee in onze begeleide Tai Chi / Qi Gong visualisatie. Zodat je weer bij jouw diepere dromen komt, voorbij alle belemmerende gedachten.

 • We maken gebruik van de eeuwenoude Chinese medicijnleer Qi Gong; wat erop gericht is alle energie vrij door het lichaam te laten stromen. Bedenk: je bent meer dan alleen je hoofd en de energie zou niet alleen daar naartoe moeten gaan. Je zult direct de lichamelijke vrijheid vertaalt zien worden naar mentale, gevoelsmatige vrijheid.
 • Tai Chi is een martiale toepassing van Qi Gong, maar wordt tevens beoefend om zijn vele gezondheidsvoordelen. De eerste stap “lifting arms” zullen we gaan beoefenen, en ja, dit klinkt simpel: maar de nuances hierin vergen jaren studie en beoefening. Dit is niet alleen ter inspiratie of voorbeeld van een nieuw te ontwikkelen bruikbare skill: maar om jouw direct de energie te geven die op dit moment nodig is in jouw leven.
 • De Tai Chi & Qi Gong bewegingen combineren we met een gesproken en muzikaal begeleide visualisatie die jou gaan uitdagen om (weer terug) te gaan naar wie jij daadwerkelijk bent en dient te zijn in dit korte leven. Zodat je weer van betekenis kunt zijn voor jezelf, anderen en de wereld!

De meest essentiële manier

De manier waarop jullie het benaderen is de meest essentiële manier. Door naar de basis te gaan verandert de rest mee.

Jacqueline - Professioneel trainer, acteur en dramadocent

Flaming Crane
4
2020-12-21T14:55:22+01:00

Jacqueline - Professioneel trainer, acteur en dramadocent

Jacqueline
1
Flaming Crane

DEZE BONUSSEN krijg jij bovenop de 4 Masterchallenge: Wie ben ik nu écht webinars

Wie ben ik werkboek

Bonus #1 – Digitaal invulbaar Wie ben ik werkboek

Dit kleine kunstwerkje heeft zich door de jaren heen verder fijn geslepen. Op de foto zie je nog één van onze eerdere geprinte varianten van de School voor Eenzijn – voorloper van Flaming Crane. Jij krijgt een PDF toegestuurd met de belangrijkste theorie en praktische (reflectie) opdrachten die we je – jawel – als huiswerk zullen meegeven. Tijd voor actie!

Wie ben ik meeting

Bonus #2 – Live Q & A

We weten uit ervaring dat deze 4 dagen overdonderend kunnen zijn en je met meer vragen dan antwoorden opzadelen – welcome to life! Dit is een goed teken, want er ontstaat nu ruimte voor een nieuw verhaal. We weten ook dat het spannend is om hier opnieuw invulling aan te geven. Blijf nu vooral niet stilzitten en met jezelf aanmodderen maar vraag ons en de anderen de hemd van het lijf: we zijn er immers om te helpen. Dus bieden we een extra webinar op Dag 5!

Wie ben ik lunch

Bonus #3 – Toegang tot besloten Facebookgroep

Leren over wie je bent, doe je bij Flaming Crane nooit alleen maar alleen. Al tijdens de webinarserie zullen we elkaar inspireren met elkaars geschiedenissen en dromen. We willen niet dat je je verschuilt achter je laptop, maar naar buiten treedt vanuit krachtige kwetsbaarheid. Hiertoe bieden we je een extra en tegelijk veilig platform: namelijk onze besloten Facebookgroep. Laat zien wie jij nu bent, waar je naartoe wilt en wie weet leg je nieuwe contacten voor het leven.

De essentie van het zijn

Het is mooi om te merken dat je niet de enige bent die met levensvragen rondloopt. En ook dat het niet gaat om huis-tuin- en keuken onderwerpen, maar om de essentie van het zijn.


Clara Meijer - Eigenaar bij clarameijer.nl: expert in persoonlijke ontwikkeling

Flaming Crane
4
2020-12-21T14:52:54+01:00

Clara Meijer - Eigenaar bij clarameijer.nl: expert in persoonlijke ontwikkeling

Het is mooi om te merken dat je niet de enige bent die met levensvragen rondloopt. En ook dat het niet gaat om huis-tuin- en keuken onderwerpen, maar om de essentie van het zijn.
0
1
Flaming Crane

Wie ben ik? Ontmoet de Vlammende Coaches van Flaming Crane!

René Waterreus

René heeft meer dan 20 jaar ervaring in het coachen van zowel teams als individuen. Binnen Flaming Crane is hij naast Uitvoerend Coach, Chief Operations en zorgt hij voor een gedegen structuur & programmering. Zijn coachingsstijl kenmerkt zich door zijn vlijmscherpe analyses en het stellen van de juiste vragen. Daarnaast is hij een getalenteerd verhalenverteller en zal hij je uitdagen ook jouw verhaal naar buiten te gaan brengen.

Floor over René

Wat voor Sander geldt, geldt ook voor René. Ze leggen andere accenten in de leerweg, waarmee ze elkaar goed aanvullen. René's levensverhaal t.a.v. existentiële eenzaamheid was voor mij zeer herkenbaar. En herkenning is altijd fijn, voelt dierbaar. René liep mee op mijn 'ladder' en heeft me met name t.a.v. 'identiteit' mooie, bruikbare inzichten meegeven.

Floor Hermans

Flaming Crane
5
2022-03-27T21:37:38+02:00

Floor Hermans

Wat voor Sander geldt, geldt ook voor René. Ze leggen andere accenten in de leerweg, waarmee ze elkaar goed aanvullen. René's levensverhaal t.a.v. existentiële eenzaamheid was voor mij zeer herkenbaar. En herkenning is altijd fijn, voelt dierbaar. René liep mee op mijn 'ladder' en heeft me met name t.a.v. 'identiteit' mooie, bruikbare inzichten meegeven.
1
Flaming Crane

Sander Ritman

Sander is gevorderd Tai Chi beoefenaar en totemdierenspecialist. Hij is het gezicht en de Algemeen Directeur van Flaming Crane. Zijn coachingsstijl kenmerkt zich door samen op zoek te gaan naar jouw dierlijke zelf: oftewel jouw totem. Maar allereerst moet het EGO uit de weg en zal hij je uitdagen op zoek te gaan naar hetgeen erachter ligt, namelijk Eenzijn. Hier is de vorige onderneming van Sander en René naar vernoemd: De School voor Eenzijn.

Marjolein over Sander

Een fijne trainer die me goed begeleidde en me een veilig gevoel gaf bij het doorlopen van de ladder. Sander liet zich niet voor de gek houden door mijn overtuigingen maar vroeg door waardoor ik weet dat niet alleen mijn overtuigingen belemmerend zijn maar dat daar dus ook een diepere laag onder zit. Je gaf me het gevoel dat ik nog steeds dat meisje ben, ik moet alleen even zoeken en het de ruimte geven.

Marjolein Hoogeveen - Radiomaker

Flaming Crane
5
2022-03-27T20:57:15+02:00

Marjolein Hoogeveen - Radiomaker

Een fijne trainer die me goed begeleidde en me een veilig gevoel gaf bij het doorlopen van de ladder. Sander liet zich niet voor de gek houden door mijn overtuigingen maar vroeg door waardoor ik weet dat niet alleen mijn overtuigingen belemmerend zijn maar dat daar dus ook een diepere laag onder zit. Je gaf me het gevoel dat ik nog steeds dat meisje ben, ik moet alleen even zoeken en het de ruimte geven.
1
Flaming Crane

Ook zij zochten antwoord op de vraag: Wie ben ik?

Ga net als Ineke, Jerry en meer dan 70 anderen voor jou, de uitdaging met ons aan om te vinden wie jij nu écht diep vanbinnen bent